Edirne'den Şanlıurfa'ya 230 kilometrelik otoyol ağı

Türkiye'nin dört bir yanında birçok yol çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne'den Şanlıurfa'ya

GÜNDEM 6.01.2021 16:24:00 0
Edirne

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 19 yıldır Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini reformist bir gelenekle geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da hayata geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.

 

“DEMİRYOLU SEKTÖRÜNÜN LOKOMOTİFİ TÜRASAŞ KURULDU”

 

2020 yılında hayata geçirilen projeleri anımsatan Karaismailoğlu, "2020 yılında onlarca projeyi hayata geçirdik. İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin trafik yükünü azaltan, Avrasya'nın lokomotifi Kuzey Marmara Otoyolu’nun son etabı tamamlandı. Dünya çağındaki lojistik gücümüzün simgesi Çin İhracat Treni 4 Aralık’ta İstanbul'dan çıktı. 8 bin 693 kilometre yol kat ederek 19 Aralık'ta Çin'in Xi'an şehrine ulaştı. Demiryolu sektörünün lokomotifi TÜRASAŞ kuruldu. TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ TÜRASAŞ çatısı altında birleşti" dedi.

 

“PROJENİN YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

 

Türkiye'nin dört bir yanında birçok yol çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne'den Şanlıurfa’ya kadar olan bin 230 kilometrelik otoyol ağı kesintisiz olarak birbirine bağlandı. Kayseri-Niğde Otoyolu’nda emniyet ve konforu arttırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cizre-Şırnak Yolu Cudi Dağı Tünelleri hizmete açıldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde refah seviyesi yükseldi. Yine Giresun'umuzda güvenli ve yenilikçi teknikler kullanılarak yapılan Altı Şehitler Köprüsü hizmete girdi. Aydın-Denizli Otoyolumuzun temeli atıldı. 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğundaki projenin yapım çalışmaları başladı" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ