Dekanlığın duvarları Edirne fotoğraflarıyla süslendi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin idari ve akademik işlerinin yürütüldüğü dekanlık binasında çalışmalar devam ediyor. Onarım ve tadilat çalışmalarının ardından yenilenen yüzÃ

GÜNDEM 6.01.2021 16:14:00 0
Dekanlığın duvarları Edirne fotoğraflarıyla süslendi

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler tarafından seçilen tablolardan oluşan onlarca eser, fakülte dekanlığında sergilenmek üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’e takdim edildi.

 

KÜLTÜREL MEKANLARIN FOTOĞRAFLARI YER ALIYOR

 

Doç. Dr. Mustafa Hatipler ve fotoğraf sanatçısı Murat Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’i makamında ziyaret ederek, Edirne’nin çeşitli manzara ve görünümlerinin yer aldığı eserleri Tıp Fakültesi Dekanlığı’na hediye etti. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Bilgi İşlem personeli olan Murat Öztürk’ün imzasını taşıyan tablolar, Edirne’nin tarihi ve kültürel mekânlarının farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflarından oluşuyor.

 

“TARİHSEL KİMLİĞİN BİR PARÇASI”

 

Fotoğraf sanatçısı Murat Öztürk ziyaret esnasında, her biri sanatsal bir anın parçası olan fotoğraflar hakkında Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’e bilgiler verdi. İlginç hikâyelerin fotoğraf sanatıyla birleştiği tablolar hakkında konuşan Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, fotoğraflara konu olan kültürel varlıkların tarihsel kimliğin bir parçası olduğunu belirterek Edirne’nin tarihi mekanlarının Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın duvarlarını süsleyecek olmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

“ADETA BİR SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜ”

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir, kendilerine armağan edilen tabloları çok beğendiklerini söyleyerek nazik ziyaretlerinden ötürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler ve Murat Öztürk’e teşekkür etti. Bir taraftan tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle topyekûn mücadele ederken diğer taraftan Tıp Fakültesi’nin akademik ve idari işlerinin yürütüldüğü dekanlık binasının gelişmesi, güzelleşmesi için çalıştıklarını kaydeden Dekan Prof. Dr. Muzaffer Demir, “Özenle çekilen fotoğraflardan oluşan tabloların Tıp Fakültesi Dekanlığı Binasına ayrı bir hava katacağına eminim. Söz konusu eserler ile binamız adeta bir sanat galerisine dönüştü ve bundan ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA