"Varlık fonuna aktarılan para SMA'lı çocuklar için kullanılsın"

Yılbaşı özel çekilişinde 100 milyon liralık büyük ikramiyenin bir adet çeyrek bilete isabet etmesi nedeniyle satılmayan 3 çeyrek biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon lira Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. So

GÜNDEM 3.01.2021 18:24:00 0

Satılmayan 3 çeyrek biletin 75 milyon liralık ikramiye tutarının Türkiye Varlık Fonu'na kalmasının ardından ünlüler de sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunarak, paranın SMA hastası çocuklar için harcanması talebinde bulundu.

 

YAREN BEBEĞİN, TEDAVİ İÇİN 7 AYI KALDI

 

Süleymanpaşa’nın Altınova Mahallesi'nde yaşayan Gökhan ve Fatma Belli çiftinin 17 ay önce dünyaya gelen çocukları SMA Tip-1 hastası Yaren’in tedavisi için 7 ay kaldı. Minik Yaren'in tedavisinin sadece ABD'de uygulanan ve tek dozu 2.5 milyon dolar olduğu belirtilen Zolgensma gen terapisine bağlı olduğunu öğrenen aile, birçok SMA hastası aile gibi bireysel yardım kampanyası başlatarak, destek istemişti.

“2,5 MİLYON DOLAR LAZIM”

 

Doğduğu günden bu yana SMA Tip-1 kas hastalığı ile mücadele eden Edirneli Derin bebeğin ailesi de çocuklarının tedavisi için yardım kampanyası başlatarak, sosyal medyadan çağrıda bulunmuştu. Derin’in yaşama tutunması, tedavi olabilmesi için Edirnelilerden destek isteyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Ailesi, annesi, babası ve hepimiz Derin’in bir an önce tedavi olup, sağlığına kavuşması için mücadele ediyoruz. Ancak tedavi sadece yurtdışında yapılabiliyor ve 2.2 milyon Euro tedavi bedeli. Bu bağlamda Derin’in ailesinin açtığı yardım kampanyasına hepinizin bağışlarını istiyoruz” demişti.

 

Haber / Buse SERİN