Sır cinayetin düğümünü gizemli senetler çözer mi?

Haziran 2005'te Çerkezköy'de işlenen Fevziye Asbaş cinayeti gizemini korurken, cinayetin ardından 5 ay sonra bir başka kadınla evlenen ve eşinin cinayetini çözecek kişiye bir daire vaadiyle cinayetin aydı

GÜNDEM 3.01.2021 17:20:00 0
Sır cinayetin düğümünü gizemli senetler çözer mi?

İddiaya göre Fevzi Asbaş tarafından 27 Mayıs 2011 tarihinde Muratlı’da esnaf olan Ö.Ö.’ye 27 Mayıs 2012 tarihinde ödenmek üzere 640 bin TL’lik bir senet verildi. Yine benzer şekilde aynı tarihte aynı şahsa Fevzi Asbaş tarafından 16 Nisan 2012 tarihinde tahsil edilmek üzere 440 bin TL’lik bir senedin 9 yıl sonra icra marifetiyle tahsile konarak Çerkezköy İcra Dairesi tarafından ailenin varislerine gönderilen alacak ihtarları faizleriyle 1 milyon 364 bin 633.43 TL ve 928 bin 228.23 TL’lik haciz işlemleri sonrası Asbaş’ın varislerine kalan mallara haciz konulduğu iddia edilirken, 2020’nin son mesaisinde Asbaş ailesini ve varislerini harekete geçirdi. Fevzi Asbaş’ın senetleri, eşinin katil zanlısı olarak tutuklanmadan 4 ay önce vermesi de dikkat çekti.

 

 

İTİRAZDA BULUNDULAR

 

Ailenin avukatı M. Yalçın İçöz tarafından Çerkezköy İcra Müdürlüğü’ne yapılan itirazlarla borçlara itirazda bulunulurken, ailenin varisleri ise “Bu senetler aydınlatılmayan cinayetin karanlıkta kalan yönlerini açığa çıkartacak 2 önemli delil teşkil etmektedir. Bizler her ne kadar cinayetten birinci derece sorumlu olarak müebbet hapis cezasına çarptırılan Fevzi Asbaş’ı fail olarak bilsek de cinayetin karanlıkta kalan yönleri maalesef aydınlatılmamıştır. Şimdi Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu iki delili geriye dönük araştırarak cinayetin çözümünde dayanak oluşturacağına inanıyoruz. O dönemde Asbaş’ın mal varlığı, nakit akışı fazlasıyla olmasına rağmen, 10 yıl önce böyle yüksek bir meblağı senetlerden de anlaşılacağı üzere nakten parayı Asbaş kime ya da kimlere vermiştir ya da bu senetler birilerine bir şeyler karşılığı mı verilmiştir? Bunların geriye dönük araştırılmasını talep edeceğiz” dedi.

 

 

CİNAYETE İLİŞKİN GİZEMİNİ KORUYOR

 

Konuyla ilgili Çerkezköy İcra Dairesi’ne itirazda bulunan Asbaş ailesinin avukatı Yalçın İçöz sessizliğini koruyor. 2005 yılında 47 yerinden hunharca bıçaklanarak katledilen Fevziye Asbaş’ın katil ya da katil zanlıları halen cinayete ilişkin gizemlerini korurken, cinayetin bir numaralı şüphelisi sıfatıyla 17.duruşmada ömür boyu müebbet hapse mahkum olan Fevzi Asbaş’ın varislerine yönelik başlatılan haciz işlemlerinin nedeni ise aileyi yeniden Asbaş cinayeti dosyasının kapağını aralamaya itti.

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ