Tepe Cami'nin temeli yarın atılıyor

Cengiz Topel Caddesi üzerinde inşa edilecek olan Tepe Cami'nin temeli yarın saat 10.30'da atılacak. Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından toplanan bağışlarla yükselecek olan cami;  taziye evi

GÜNDEM 29.12.2020 18:57:00 0
Tepe Cami

 

4 girişli cami kompleksinin temel atma töreni yarın saat 10.30’da dernek yönetiminin ve protokol üyelerinin katılımıyla yapılacak. Cami alanının ilk hafriyatı geçtiğimiz günlerde alınırken temele atılan demirlerin ardından bugün kesilecek kurban ve yapılacak duaların ardından cami inşaatına resmen başlanacak.

 

Dernek yönetim kurulu hazırladığı broşürlerde, hayırseverlerden cami inşaatı için yardım beklerken, 250 TL yardım karşılığında caminin temeline bir metreküp beton ya da 50 kilogram demir atmış olacaklarını kaydetti. Dernek Başkanı Galip Güngör, “Çerkezköy Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak resmi banka hesabımızın adı Çerkezköy Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, hesap numaramız ise TR40 0020500009566482300001’dir. Hayır sahibi tüm Çerkezköy halkından ve Çerkezköy dışındaki kardeşlerimizden derneğimizin resmi hesabına yardım bekliyoruz. Bugün temelini atacağımız bu kompleks sadece cami olarak değil, gelecekte de çocuklarımızın ve gençlerimizin din, ilim, irfan ve güzel ahlak sahibi olarak yetişmeleri, yarınlarımızın müreffeh Türkiye’sinde İslam’ın yaşanıp yaşatılması için son derece önemlidir. Bizden önce yaşayan İslam ümmetinden devraldığımız sancağı biz de bizden sonrakilere bu eserler devredeceğiz. Dolayısıyla bu inşaatta harcı emeği katkısı olan herkese gelecek adına şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ