Belediyelerde asgari ücret yarışı

CHP'li büyükşehir belediyelerinin kendi bünyelerinde uygulayacakları asgari ücreti 3 bin 100 TL'nin üzerine çekmesinin ardından il ve ilçelerdeki CHP'li belediyeler de asgari ücreti yükseltti. Traky

GÜNDEM 29.12.2020 18:01:00 0
Belediyelerde asgari ücret yarışı

 

2021’de çalışanlara verilecek olan net asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenirken, asgari ücretin belirlenmesinin ardından CHP’li belediyeler en düşük ücreti 3 bin 100 lira olarak vereceklerini açıkladı. Asgari ücreti 3 bin 100 TL'ye yükselttiklerini duyuran Ankara, Adana, İzmir, İstanbul ve Hatay büyükşehir belediyelerini çok sayıda il ve ilçe belediyesi izledi. Trakya’da CHP’li belediyelerin yanı sıra diğer bazı belediyeler de asgari ücreti yukarıya çekti.

 

EDİRNE BELEDİYESİ 3 BİN 200 TL OLARAK AÇIKLADI

 

CHP’li Edirne Belediyesi’nin 2021 yılında asgari ücreti 3 bin 200 TL olarak uygulayacağını açıklamasının ardından, Kırklareli Belediyesi de 2021 yılında belediye bünyesinde uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

 

EN YÜKSEK ÜCRET KIRKLARELİ BELEDİYESİ’NDEN

 

2014-2019 yılları arasında CHP’den Kırklareli Belediye Başkanlığı yapan, bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 seçimlerini de kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kırklareli Belediyesi çalışanlarının aldığı en düşük ücret 3 bin 520 TL’dir” derken, il bazında en yüksek ücreti de Kırklareli Belediyesi verdi.

 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

 

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında ise 2020 yılı Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi süreci halen devam ederken, görüşmelerin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

 

EN DÜŞÜK ÜCRET 3 BİN 100 TL

 

Tekirdağ’daki bazı CHP’li ilçe belediyeleri de bünyelerinde uygulanacak olan asgari ücreti açıkladı. CHP’li Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. Çorlu Belediyesi’nde çalışan personelimiz 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren asgari 3 bin 100 lira alacaktır. Tüm emekçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

ERGENE’DE EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 50 TL OLACAK

 

CHP’li Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de belediye bünyesinde 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulayacakları asgari ücretin 3 bin 50 TL olacağını, bunun yanı sıra işçilere 2 bayram ikramiyesi, öğrenim yardımı, yıllık izin yardımı, 1 Mayıs ikramiyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın işçilere 1 yevmiye tutarında ikramiye, tüm işçilere 17 günlük ikramiye ve fazla mesai ücreti vereceklerini açıklayarak, “Emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

 

İLÇELERDE EN YÜKSEK ÜCRETİ AK PARTİ'Lİ HAYRABOLU BELEDİYESİ VERDİ

 

Tekirdağ’daki CHP’li ilçe belediyelerinin yanı sıra AK Parti'li Hayrabolu Belediyesi de yeni dönemde belediye bünyesinde asgari ücretin 3 bin 150 TL olarak uygulanacağını duyurdu. 31 Mart 2019’da Cumhur İttifakı'nın adayı olarak girdiği seçimi kazanan Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayrabolu Belediyesi olarak 1 Ocak 2021’den itibaren personel şirket çalışanlarımıza asgari (en düşük) ücreti 3 bin 150 TL olarak belirledik” dedi. Bunun yanı sıra işçilere 1 Mayıs ikramiyesi, 2 bayram ikramiyesi, 2 tane 15'er günlük ikramiye ve fazla mesai ücreti verileceğini ifade eden İnan, “Verilen her emek ve alın teri kutsaldır” dedi. Tekirdağ’da ilçe bazında en yüksek ücreti veren belediye, Hayrabolu Belediyesi oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU