Arşivindeki efemeraları Kent Müzesi'ne bağışladı

Keşanlı Akademisyen Tarihçi Dr. Fatma Çalik Orhun, kendi arşivinde yer alan Keşan tarihi ile ilgili efemeraları, çeşitli dergi ve gazeteleri Keşan Kent Müzesi'ne bağışladı.

GÜNDEM 28.12.2020 15:47:00 0
Arşivindeki efemeraları Kent Müzesi

Kent müzelerinin, kentin tarihi, toplumsal, sosyolojik, kültürel, coğrafi, ekonomik, siyasi, etnik, dini, yerel mirasını ve özelliklerini konu alan müzeler olduğunu ve bu anlayışa yönelik koleksiyonlarının olduğunu kaydeden Dr. Fatma Çalik Orhun “Müzeler için en önemli kaynak hiç şüphesiz o kentin sakinleri, kentliler. Kent müzelerinin kentin belleği olduğunu, unutulmaya yüz tutmuş fotoğraf albümleri, kartpostallar, yıllar önce tutulmuş günlükler, anı objeleri, otobüs ya da sinema biletleri gibi belgelerle zenginleşmesi gerek. Görsel materyallerin toplanması Keşan Kent Müzesi’ni “okunur müze” haline getirirken; müze bünyesinde toplanan efemeralar ile düzenlenecek tematik sergilerin gerçekleşmesinin de sağlanacak” dedi. Keşan Kent Müzesi’nin kısa zaman içerisinde önemli işlere imza attığını ve çok iyi bir yol kat ettiğini söyleyen Dr. Fatma Çalik Orhun, Keşan halkının da elinde bulunan efemeraları müzeye bağışlamasının Keşan Kent tarihi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

 

“TÜM AKADEMİSYENLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

 

Keşanlı akademisyenlerle ortak çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, “Müze bünyesinde hayata geçirdiğimiz Keşan Kent Araştırmaları Merkezi (KAM) ile bize destek olacak, bizim destek olabileceğimiz tüm akademisyenlerimizi bekliyoruz. Keşan için birlikte farklı projelere imza atacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA