Yapılandırma işlemleri Ak Çözüm Merkezi'nde yapılabilecek

Süleymanpaşa Belediyesi, Ak Çözüm Merkezi bünyesindeki işlemlere belediyeye olan borçların yapılandırılması hizmetini ekledi.

GÜNDEM 24.12.2020 16:06:00 0
Yapılandırma işlemleri Ak Çözüm Merkezi

17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında, birçok resmi kurumlara olan borçların yanı sıra belediyelere olan borçlarda da yapılandırmaya gidilmişti.

 

TELEFONLA ARAYARAK YAPILANDIRILABİLİYOR

 

Kanun hükümlerine göre, belediyelere olan Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri, katı atık toplama ve taşıma ücretleri, idari para cezaları, teknik altyapı bedelleri, kira bedelleri, ecrimisil bedelleri, işgal harçları ve 6183 sayılı amme alacakları yapılandırılabiliyor. Süleymanpaşa Belediyesi, vatandaşların ilgili borçlarını yapılandırabilmesi için Ak Çözüm Merkezi’ni devreye soktu. Vatandaşlar bizzat gelerek ya da telefonla belediyeye olan borçlarını yapılandırabilecek.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

 

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, “Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 282 259 59 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’nden, Ak Çözüm Merkezi’nden, www.suleymanpasa.bel.tr resmi internet sitesinden ve Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinden yararlanabilirler. Ayrıca yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020. Yapılandırılan borçların ödeme işlemleri kredi kartı ile internet üzerinden, Süleymanpaşa Belediyesi Mali Hizmetleri Müdürlüğü ve Ak Çözüm Merkezi’nden yapılabiliyor” dedi.

 

“HER TÜRLÜ BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YAPILIYOR”

 

Yetkililer, “Süleymanpaşa Belediyesi Ak Çözüm Merkezi, hâlihazırda her türlü belediyecilik işleminin gerçekleştirilmesinde vatandaşlara doğrudan hizmet verirken, diğer yandan İstihdam Masası ile iş arayan vatandaşlarla personel arayan işletmeleri buluşturuyor. Ayrıca her türlü şikâyet ve talep kayıt altına alarak Ak Çözüm Merkezi tarafından takip edilerek muhataplara bilgilendirmede bulunuluyor. Tüm resmi kurumlarla ilgili başvurularda gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapıldığı Ak Çözüm Merkezinde belediye ile ilgili tahsilâtlar da gerçekleştirilebiliyor” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA