Akay: Kasıma göre daha iyi durumdayız

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, pandemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Çok kötü bir Kasım ayı ge

GÜNDEM 24.12.2020 16:00:00 0
Akay: Kasıma göre daha iyi durumdayız

Geçtiğimiz günlerde beraberindeki heyetle birlikte peyzajla ilgili kullanılabilecek malzemeleri incelemek üzere İzmir Ödemiş’e giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İzmir dönüşü gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

6 NOKTADA EDS OLACAK

 

EDS ile ilgili sürecin devam ettiğini kaydeden Başkan Akay, Toplamda Cezaevi Kavşağı, Tugay Kavşağı, Narin Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi, Bahçeli Cami Kavşağı ve Altıyol Kavşağı olmak üzere toplam 6 noktada EDS’nin olacağını ifade ederek “Şuanda zaten mevcut MOBESE’ler var. EDS devreye girdikten sonra Atatürk ve Öztrak Caddelerini de dahil edebiliriz” dedi.

 

2021 YATIRIM PROGRAMINA KONULDU

 

Atatürk Viyadüğü Projesi’nin de 2021 bütçesine konulduğunu kaydeden Akay, “Projesini hazırladık gönderdik. Elektrik direkleri hem kaldırımları hem de yolu aydınlatacak. Onun da yerlerini bırakacağız. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde çalışmalar başladıktan sonra direkler aynı şekilde köprüde devam edecek” diye konuştu.

 

“TAKİP EDİYORUZ”

 

Gazetecilerin, TREDAŞ’ın çalışmaları ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Başkan Akay, “TREDAŞ işi yapıp üzerini kapattıktan sonra belirli bir süresi var. Takip ediyoruz. Yanlış yapılan işin de işlemini yapmak için Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin Yönetmeliği doğrultusunda belirli süre bekliyoruz, sonra gerekli cezai işlemi yapıyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallesi çok kötü durumdaydı. İşlem yaptık” dedi.

 

“ÇOK KÖTÜ BİR KASIM AYI GEÇİRDİK”

 

Pandemi süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Akay “Çok kötü bir Kasım ayı geçirdik. Aralık ayında kısıtlamalar cevap vermeye başladı. Kısıtlamalar tedbiri de artırdı. O yüzden Aralık’ta Kasım ayına göre oranlar biraz daha iyi. Kasıma göre iyi durumdayız” diye konuştu.

 

“TAMİR EDEREK KULLANILABİLİR HALE GETİRİYORUZ”

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 600 adet yeni çöp konteyneri alımı yapıldığını, ekiplerin ilçe genelinde arızalı çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirdiğini dile getiren Akay, bunun dışında eski çöp konteynerlerini de yenilediklerini belirterek “Eskiyen, hurda olan yerleri alttan kesiyoruz. Teknik Hizmetler Müdürlüğümüzde sacla yeni bir alt yapıyoruz. Neredeyse bir çöp konteynerini yüzde 25-30 parasıyla yeniliyoruz. Yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 110 tane çöp konteyneri yenilendi. 600 tane yeni konteyner ve yenilenen konteynerler ile birlikte sayı bin 200 - bin 300’ü bulur. Bunları hurdaya atsak kaybolup gidecek. En çok yıpranan yeri alt kısımları. Biz buraları yenileyip boyayıp konteynerin en az 5 yıl daha kullanılabilecek duruma getiriyoruz. Bir konteyner parasıyla ortalama 3 eski konteyneri yenileyerek yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz” dedi.  

 

“MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

 

Hızlı Tren ile ilgili kamulaştırmaya ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini kaydeden Akay, “İnşaat Edirne’den, Lüleburgaz’dan buraya doğru geliyor. Yüzde 25’i tamamlanmış. Önümüzdeki sene bu zamanlarda muhtemelen burada inşaat görmeye başlarız” dedi.

 

“3 AYDIR BİR ÇALIŞMA YOK”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çerkezköy’e yapacağı yatırımlarla ilgili soruya da cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bağlık Mahallesi’nde yer hazırladık. Orada eğitim alanı çıkarttık ve okul inşaatı devam ediyor. ‘Belediye yer açmıyor, düzenleme yapmıyor’ diyerek bizim üzerimize gelmeye çalıştılar. Ben işleri onlardan daha çok yapmak istiyorum. Her şeyi hazır ama 3 aydır bir çalışma yok” dedi.

 

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Amfi Tiyatro ile ilgili proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Başkan Akay “Amfi’yi projelendiriyorum. Biraz daha ticaret fonksiyonları olacak. Çok kötü duruyor. Köhne bir yer. Hem o köhnelikten kurtarmak hem de caddeye değer katmak, daha ferah bir alan yapmak ve belediye ekonomisine de katlı sağlamak için proje çalışmaları devam ediyor. Caddenin kendine gelmesini de etkileyecek. 2021’nin 6’ncı ayına kadar projeleri bitirip yol alacağız” bilgisini verdi.

 

“2020 TALİHSİZ BİR SENE OLDU”

 

2020 yılını da değerlendiren Akay “2020 yılı talihsiz bir sene oldu. Deprem, doğal afet ve bizi çok fazla etkileyen hastalık. İnşallah 2021 yılı bütün bunlardan arınmış, herkes adına sağlıkla, sıhhatle, huzurla geçecek bir yıl olur. Ama en çok ihtiyacımız olan şey sağlık. İnşallah bu beladan kurtuluruz. Herkese sağlık sıhhat diliyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU