4 ülkeden Türkiye'ye uçuşlar durduruldu ​​​​​​​

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'de koronavirüsün bulaş hızının arttığını belirterek; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşların durdurulduğunu açÄ

GÜNDEM 21.12.2020 09:47:00 0
4 ülkeden Türkiye

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" dedi.

 

TÜM YOLCULARA TEST YAPILACAK

 

Bakan Koca, halen yolda olan uçuşlar için de karantina uygulanacağını belirterek, "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir" ifadelerini kaydetti.

 

“HİÇBİR YOLCUMUZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

 

İngiltere'de hızlı yayılan koronavirüsün bir türünün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını ortaya çıkması ve uçuşların askıya alınmasının ardından Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada, "Hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz" denildi. Konuyla ilgili olarak Twitter adresinden bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de,"Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir" dedi.

 

Haber / Şaban Kardeş