Servis hizmetlerinin ücretlendirilmesi masaya yatırılacak

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası "Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Verilen Servis Hizmetlerinin Ücretlendirilmesi" konusunda online toplantı düzenleyecek.

GÜNDEM 15.12.2020 15:42:00 0
Servis hizmetlerinin ücretlendirilmesi masaya yatırılacak

 

KTSO Soner Ilık, toplantıda bilgilendirmede bulunması için davet ettiği Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu (ÖÖEDF) Kırklareli İl Temsilcisi Ercan Hatır ile toplantı öncesinde ön görüşmede bulundu. Gerçekleştirilen ön görüşmede, Türkiye genelinde 81 il’de 2800 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 386 bin özel gereksinimli bireye 42 bin 750 personel ile hizmet verildiğini ifade eden Ercan Hatır; “Milli Eğitim Kanunu ile tanınan eğitim hakkından yoksun kalması muhtemel Özel Eğitime ihtiyacı olan Birey/Ailelerin eğitime kısa sürede ve güvenli bir şekilde erişimleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri tarafından ücretsiz yapılmaktadır. Merkezler bu hizmetleri Türkiye genelinde 6000 servis aracı, şoför ve hostesler ile vermektedir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet kurumların maliyet tablosunda İnsan Kaynakları maliyetinin hemen ardından gelmektedir. Servis Hizmeti’nin kurumlar tarafından verilememesi durumunda Özel Gereksinimli Bireyin Anayasa ve Kanunlarımız ile güvence altına aldığı Eğitim olanağından yararlanamayacak ya da aksamalar olacak ya da olmaktadır” dedi.

 

“ULAŞIMLARI, SERVİS HİZMETİ İLE SAĞLANIYOR”

 

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin Örgün Eğitime ulaşımlarının devlet tarafından ilgili mevzuatlar çerçevesinde Servis Hizmeti ile sağlandığını ve ücretinin ödendiğini kaydeden Hatır, “Örgün Eğitimin tamamlayıcısı olması noktasında ciddi bir kamu finansı sağlanan Destek Eğitimi’ne Ulaşım ise sınırlı imkanlar ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri tarafından yapılmaktadır. Bizim talebimiz; özel gereksinimli birey ve ailelerimizin yüksek yararını önceleyen, onlara daha güzel hizmet vermeye çalışan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri tarafından verilen Servis Hizmetleri’nin Ücretleri’nin ödenmesidir” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA