Yangın, apartman sakinlerini sokağa döktü

Fevzipaşa Mahallesi'nde bir apartmanın elektrik panosunda çıkan yangın, bina sakinlerini sokağa döktü. İtfaiye ekipleri, alevlere yangın tüpleriyle müdahale etti. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa

GÜNDEM 15.12.2020 10:39:00 0
Yangın, apartman sakinlerini sokağa döktü

 

Yangın dün saat 21.35 sıralarında Fevzipaşa Mahallesi Karakılıç Sokak No: 12’de bulunan apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle bir anda binanın merdiven boşluğunu duman kapladı. Alt katlarda yaşayan vatandaşlar kendilerini dışarı atarken, üst katlarda yaşayan ve binadan çıkamayan vatandaşlar ise olanları pencerelerinden korkulu gözlerle izledi.

 

 

YANGIN TÜPLERİ İLE MÜDAHALE ETTİLER

 

İhbar üzerine olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri,  binada TREDAŞ ekipleri tarafından elektrik kesilene kadar panodaki yangına yangın tüpleri ile müdahale etti. Olay yerine gelen GAZDAŞ ekipleri de tedbir amacıyla binanın doğalgazını kesti. Olası bir yaralanma ihtimaline karşı 112 ekipleri de olay yerinde hazır bekledi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, binadaki dumanın tahliye edilmesi için apartman yönetimi tarafından binanın çatısında bulunan duman tahliye kapağı açıldı.

 

MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

 

Yangın nedeniyle Karakılıç Sokak’ta bulunan binalara yaklaşık 50 dakika elektrik verilemedi. Apartman sakinleri ve mahalleliyi sokağa döken olayda, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, duman tahliye edilene kadar binaya girişlere izin vermedi. Yangının söndürülmesinin ardından TREDAŞ ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası Karakılıç Sokak’a yeniden elektrik verildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU