Elektronik Atık Toplama Kampanyası devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından, atık elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla geçtiğimiz ay başlatılan Elektronik Atık Pil Toplama kampanyası devam ediyor. 

GÜNDEM 9.12.2020 16:33:00 0
Elektronik Atık Toplama Kampanyası devam ediyor

Vatandaşlar ev ve işyerlerimde bulunan elektronik atıkları 25 Aralık’a kadar 444 88 59 numaralı telefondan belediyeyi arayarak, ev ve iş yerlerine gelecek olan görevlilere teslim edebileceği gibi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Atık Toplama Merkezi’ne de teslim edebilecekler. 

 

“ELEKTRONİK ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR”

 

“Elektronik atıklar çöp değildir’ diyerek geri dönüşümün önemine dikkat çeken Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, vatandaşları da geri dönüşüm konusunda duyarlı olmaya davet etti. Yetkililer Çerkezköylü vatandaşların ev ve iş yerlerinde bulunan televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın gibi elektronik atıklarını, belediye görevlilerine ya da Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Atık Toplama Merkezi’ne teslim etmelerini istedi. 

 

HEM ÇEVREYE HEM EKONOMİYE FAYDA SAĞLIYOR

 

Geri dönüştürülebilir atıkların öneminin hem ülkemizde hem de dünya genelinde her geçen gün biraz daha arttığını belirten uzmanlar da, bu atıkların geri dönüştürülmesinin hem çevreye hem de ekonomiye fayda sağladığını dile getirdi. Uzmanlar, elektronik atıkların içlerinde bulunan ve doğayla teması halinde çevreye ciddi zararlar verebilecek kurşun, civa gibi maddelerle birlikte buzdolabı gibi beyaz eşyalardaki çeşitli gazlardan dolayı, geri dönüşümün çevre ve insan sağlığı açısından önemine de dikkat çekti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU