"Kimse Kapaklı'yı görmezden gelemez"

Kapaklı Belediye Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Kapaklı halkının hakkını kimse yiyemez, kimse Kapaklı'yı görmezden gelemez. Eğer görürlerse de bu halk onlar

GÜNDEM 7.12.2020 17:41:00 0

 

 

Kapaklı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 ve 2022 yatırım planlarına değindi.

 

“KAPAKLI’YA YAPILMIŞ OLAN HER ŞEY BENİM İÇİN KIYMETLİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında Kapaklı’ya hiç yatırım yapmadığını belirten Çetin, “Diğer ilçelere ne yaptığı, ne ettiği çok önemli değil. Biz ‘Kapaklı’ya yapmıyorsun, oraya da yapma’ demiyoruz. Oralara daha fazla yapsın. Büyükşehir Belediyesinin asli görevi zaten. Bu hizmetleri yapmaz zorunda. Ancak 2020 yılında bize yapılmış rakam 0 TL. 2021 için de Bahçeağıl’daki köprü için 3 milyon TL öngörmüşler. Bu köprüyü, önemsediğimiz, kazaların sıkça olduğu bir köprü olması sebebiyle daha önce de gündeme getirdik. Büyükşehirde önerge verdik. Ve yapılmasını da arzuluyoruz, istiyoruz. Orada yapılmaya başlandığında Kadir başkana teşekkür edeceğim. Yapılan her şeye teşekkür  edeceğim. Sonuçta Kapaklı’ya yapılmış olan her şey benim için önemli, kıymetli. İnşallah yaparlar” dedi.

 

 

“ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

 

2020 yılında da planlarda İsmetpaşa ile Bahçelievler arasında yapılacak bir köprünün olduğunu dile getiren Çetin, “Engelli Yaşam Merkezi 2020 yılında vardı. Şimdi 2021’de 2 milyon TL, 2023’te de 4 milyon TL koyarak aslında ‘biz bunu yapmayacağız’ demişler. ‘Belki temel atma töreni yaparız, bunun da reklamı 2 milyon TL tutar, 2022 yılında temel atarız, 4 milyon TL de o tutar. 2023 yılında da hazır genel seçim varken bir açılış töreni yaparız’ bunları ifade etmişler. Karaağaç Yanıkağıl Köprüsü’ne de 3 milyon TL öngörmüşler. Bu da önemsediğimiz bir köprü. İnşallah yaparlar. Katlı Otopark 2016 yılından beri sürekli konuluyor. 2020’de de vardı. Katlı Otopark için 2021 yılında 100 bin TL ayırmışlar. Herhalde bir proje tadilatı düşünüyorlar. 2022’de de 5 milyon TL koymuşlar. Ne yapacaklar, niçin koymuşlar gerçekten anlamakta zorlanıyorum” dedi.

 

“YATIRIM YAPMAMA KONUSUNDA DİRENİŞ VAR”

 

Acı bir tablonun olduğunu dile getiren Başkan Çetin, “Kapaklı’ya maalesef yatırım yapmama konusunda ilginç bir direniş var. Kapaklı’ya kim bir şey yapıyorsa, kim bir tane toplu iğne bırakıyorsa Allah razı olsun diyeceğim,  teşekkür edeceğim. Ama eğer Kapaklı bilinci oluşmazsa bu 2023’e kadar böyle devam eder. Belki de 2023’te hazır seçim var deyip, ‘2023 yılı Kapaklı yılı olacak’ diyebilirler. İnşallah Kapaklı yılı olsun. Ben isterim. Bunu yüksek sesle teşekkür ederek de kutlarım. Ama bu tablo içler acısı bir tablo. Büyükşehir Kapaklı’dan, nüfusundan dolayı ciddi kaynak alıyor, önemli gelir elde ediyor. TESKİ’nin Kapaklı’dan aldığı su bedellerine bakarsak bize yapılan yatırımların aslında çok düşük olduğunu görürüz” ifadelerini kullandı.

 

“KAPAKLI HALKI HİZMETİ HAK EDİYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerinin de bu bütçeyi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sormasını isteyen Çetin, “Biz Ankara’dan gidip alıyoruz. Ankara ile temaslarımız sürekli devam ediyor. Geçen hafta 2 gün boyunca da Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Yıldızkent Kavşağı Projesi’ni belli bir noktaya getirdik. İnşallah bir aksilik olmazsa o müjdeyi sizinle paylaşacağım. Ama bunlar temas etmedikçe, gidip orada istemedikçe,  gündem oluşturmadıkça olmuyor. CHP’li meclis üyeleri ‘aylık toplantıya geliyoruz, görevimizi yapıyoruz, daha fazlası bizi aşar’ demeyecek. Büyükşehire gidecek, bunları Kadir başkanla, daire başkanları ile paylaşıp talep edecek. Şuanda hizmet zamanı. Bu hizmeti Kapaklı halkı hak ediyor” diye konuştu.

 

“TRAKYA’NIN EN ZOR İLÇESİ”

 

Kapaklı’nın genel anlamda Trakya’nın en zor ilçesi olduğunu söyleyen Çetin, “Hızlı büyüyen, altyapı, üstyapı ve sosyal donatılar açısından eksik kalmış bir ilçe. Bunların tamamlanması için meclis olarak hep birlikte çalışmamız lazım. Siyasi partilerin de bu konuda karınca kararınca katkı vermesi gerekiyor” dedi. Yapım çalışmaları başlayan Kapaklı Devlet Hastanesi’nin 2 yıl içinde tamamlanacağını ve Kapaklı’nın modern bir hastaneye kavuşacağını dile getiren Çetin, “Emniyet Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik. İlçe Emniyet Binamızın ilkbaharda temeli atılacak inşallah. O konuda da önemli mesafeler kat ettik. Millet Bahçesi ile ilgili de büyükşehirde bir yıldır oyalanan konuyu başka yollarla, Bakanlık üzerinden çözmek için girişimlerde bulunduk. İlçemize yakışacak bir Millet Bahçesi’ni de kazandıracağız” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN 50 MİLYON TL ÇOK PARA DEĞİL”

 

Katlı Otopark yerini de büyükşehirden yeniden istediklerini dile getiren Çetin “Önerge vererek eski belediye meydanı, Recep Güven Parkı’nın bulunduğu alanın bize devredilmesini istedik. ‘Biz bunu devlet kanalıyla yaptırmaya çalışalım’ dedik. Yaklaşık maliyeti 48-50 milyon TL’lik bir proje. Büyükşehir için 50 milyon TL çok para değil. Çorlu’ya 253 milyon TL ayıran bir büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya da 100 milyon TL ayırması gerekir diye düşünüyorum. Ama seçime bir yıl kala yapacaklarını bu halk yemiyor artık. Geçmişte gördük bunu. Buraya bir projeyi hayata geçirelim dedik,  reddedildi. Sonra tekrar dilekçe yazdık. Bu kez grupta alınan karara göre Kadir başkan ‘Ben onu yapacağım’ dedi ama bütçeye koymayı unutmuş. 2021’e 100 bin TL, 2022’ye de 5 milyon TL koymuş. Buradaki rakamlara ilaveten büyükşehir belediyesinin 256 milyon TL’lik kendi bütçesi var. Bu bütçeyi istediği ilçeye dağıtabilir. Geç değil. Eğer biraz baskı yaparsanız oradan bize para ayırır” diye konuştu.

 

“KAPAKLI HALKININ HAKKINI KİMSE YİYEMEZ”

 

Kapaklı halkının hakkını kimsenin yiyemeyeceğini, kimsenin Kapaklı’yı görmezden gelemeyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Eğer görürlerse de bu halk onlara bir tokat atar, ondan sonra kendilerine gelemezler” dedi. Başkan Çetin “Pınar Bulvarı’nın ilerisinde bir meydan projesi iz bırakır. Meydanın adına da Kadir Albayrak Meydanı deriz. Yeter ki hizmet yapsın. Niyetimiz Kapaklı’ya bir şeylerin kazandırılması. Kısır bir siyaset de yapmıyorum. Ben bir şeylerle mücadele ederken 2020 yılındaki rakam 0 ise, 2021’de komik bir rakam öngörülmüşse bunu buradan seslendirmek zorundayım” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU