Edirne'deki üreticilere 78 adet damızlık koç dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında Edirne´deki üreticilere 'Karacabey merinosu' ırkı 78 adet damızlık koç dağ?

GÜNDEM 7.12.2020 16:22:00 0
Edirne

 


Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bakanlık tarafından uygulanan `Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi´ kapsamında Bursa Karacabey Tarım İşletmeleri Müdürlüğü'nden 78 adet damızlık koç temin edildiği belirtildi.

 

DAĞITIMI KURA İLE YAPILDI

 

Temin edilen 78 adet `Karacabey merinosu´ ırkı damızlık koçun merkez, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Meriç, Uzunköprü, Keşan, Enez, İpsala ilçelerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve projeye başvuruda bulunan yetiştiriciler arasında yapılan kurayla dağıtımının yapıldığı bildirildi. Açıklamada, bölgenin şap hastalığından korunmuş olduğu için Anadolu’dan Trakya´ya hayvan geçişlerinin bir takım özel şartlara bağlı olduğu da belirtildi.

 

VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Dağıtımı yapılan koçlar 1 ay süreyle Karacabey Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nde karantina altına alınmış, daha sonra hepsinden kan alınarak laboratuvar analizleri yapıldıktan sonra sevklerine izin verilmiştir. İlimizde proje kapsamında 2017 yılında 92, 2018 yılında 121 damızlık koç yetiştiricilerimize dağıtılmıştır. Bakanlığımız tarafından uygulanan `Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi´ ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır" denildi.

 

Haber / Buse SERİN