Keşanlı akademisyenlerden Helvacıoğlu'na ziyaret

Keşanlı akademisyen ve iş insanı Murat Orhun ve eşi Akademisyen Dr. Fatma Çalık Orhun, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Akademisyen Dr. Fatma Çalık Orhun, "Osma

GÜNDEM 6.12.2020 14:38:00 0
Keşanlı akademisyenlerden Helvacıoğlu

Ziyarette kitabı hakkında Mustafa Helvacıoğlu’na bilgi veren Orhun, “Dünya haritasına bakıldığında, haritanın merkezinde konumlandırılmış iki jeostratejik bölge göze çarpmaktadır. Orta Doğu ve Doğu Akdeniz aynı anda ve beraberce görülmektedir. Kıbrıs ise adeta dünyanın bu en kıdemli coğrafyasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi kesişiminim en fazla yoğunlaştığı noktada yer alan bir uçak gemisi gibidir. Bu geminin dümeninde kim varsa dolayısıyla kalpgaha o hükmeder. Kıbrıs’ı küresel ve bölgesel güçler için önemli kılan asıl faktör tam da budur” dedi.

 

 “OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E KEŞAN”

 

Akademik çalışmalara devam ettiklerini ve bu kapsamda “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Keşan” adlı kitabın çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Fatma Çalık Orhun, “Bu çalışmamızda Keşan’ımızın belli bir dönemi üzerinden mikro tarihini yazarak ayrıca dönemin toplumsal yapısına ışık tutmayı amaçlamaktayız. Kitabın içerisinde Keşan’ın tarihi, nüfus ve idari yapısı, Osmanlı vilayet salnamelerine göre Keşan, sosyal ve ekonomik yapısı, eğitim-öğretim bölümleri yer alacak” dedi.

 

“GURURLUYUZ”

 

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise Dr. Fatma Çalık Orhun’u çalışmalarından ötürü tebrik ederken, “Gururluyuz, bir Keşanlı akademisyen kitap yazarımız daha oldu. Dr. Fatma Çalık Orhun, eşi Keşanlı iş insanımız Murat Orhun ile belediyemizi ziyaret ederek ‘Osmanlı'dan günümüze Kıbrıs dün, bugün, yarın’ adlı kitabını imzalayarak hediye etti. Sırada "Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Keşan" isimli çok değerli bir çalışma daha var. Keşan'ımızla ilgili bu önemli çalışmayı destekliyor ve yapılan çalışmadan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ