Depreme hazırlık çalışmaları masaya yatırıldı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, olası bir depreme hazırlık çalışmaları kapsamında 11 ilçe belediyesinden temsilcilerin de katılımıyla "Depreme Hazırlık ve Kentsel Dönüşüm Eylem PlanÄ?

GÜNDEM 4.12.2020 17:53:00 0
Depreme hazırlık çalışmaları masaya yatırıldı 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ile daire başkanları ve diğer ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı. 

 

BİNALARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI ANLATILDI

 

Toplantıda; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Yener, yaptığı sunumda binaların deprem dayanımları ile ilgili son durum, yine mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan arsaların rezerv konut üretilmesine yönelik kentsel dönüşüm kapsamında ele alınması, il bütününde devam eden Kentsel Dönüşüm Strateji belgesi ile ilgili son gelişmeler, 1999 öncesi inşa edilmiş yapıların risk değerlendirmeleri ile kentsel dönüşümün önünün açılmasına yönelik plan notlarında yapılabilecek değişiklik önerileri ile ilgili katılımcılara görsel sunu eşliğinde bilgi verdi.

 

ADRES TESPİT VE GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI ANLATILDI

 

Toplantıda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin de, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemine Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi (MAKS) hakkında katılımcılara yönelik sunum yaptı. Daire Başkanı Ergin tarafından yapılan sunumda, MAKS kapsamında il genelinde yapılan adres tespit ve güncelleme çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK”

 

Toplantıda açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, depreme hazırlık konusundaki çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza hız verdik. Haftada 2 kere toplantı yapıyoruz ve bu konudaki yol haritamızı belirliyoruz. Bugün de ilçe belediyelerimizle hazırlık çalışmalarımızı görüştük. İlçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde bu konudaki adımlarımızı ivedilikle atacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN