İçmediği alkollerin cezasını ödüyor

İki yıl önce sürücü belgesini kaybeden Çerkezköylü döner ustası Veysi Erdem, Ankara'nın Mamak ilçesinde açık alanda alkol tükettiği gerekçesiyle iki kez para cezasına maruz kaldı. Daha önce A

GÜNDEM 2.12.2020 16:41:00 0
İçmediği alkollerin cezasını ödüyor

 

Çerkezköy'de 6 yılı aşkın süredir döner ustalığı yapan Veysi Erdem, sürücü belgesini kaybedince başına gelmeyen kalmadı. Sürücü belgesini yaklaşık iki yıl önce kaybeden Erdem, belgeyi kaybettikten bir süre sonra Ankara'nın Mamak Belediyesi'nden kendisine gelen para cezasını görünce şaşkına döndü. Açık alanda alkol aldığı için para cezasına çarptırılan Erdem, daha önce hiç Ankara'ya gitmediğini, bu cezaya anlam veremediğini belirterek, mahkemeye itirazda bulundu. Ancak mahkeme, aleyhine karar verdiği için Erdem cezayı ödemek zorunda kaldı.

 

 

İKİNCİ KEZ PARA CEZASI ALDI

 

Kaybettiği sürücü belgesinin başkaları tarafından kullanıldığını fark eden Veysi Erdem, bunun üzerine sürücü belgesini kaybettiğine dair 24 Mayıs 2019 tarihli Marmara Haber Gazetesi'ne zayi ilanı verdi. İlanın ardından bir yıl süre geçtikten sonra Veysi Erdem bir kez daha açık alanda alkol tükettiğine dair cezaya maruz kaldı. Mamak Belediyesi tarafından 25 Ağustos 2020 günü Erdem'e yazılı olarak tebliğ edilen 392 liralık ceza, Zabıta ve Küşat Kabahatler Talimatnamesi'nin 6/95 maddesi ve 1608 Sayılı Yasa'nın değişik 1. Maddesi ile Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi hükmüne dayandırıldı. Bunun üzerine yeniden mahkemeye başvuran Veysi Erdem, mahkemenin sürücü belgesini kaybettiğini kanıtlamasını istemesi üzerine kanıt olarak gazete ilanını sundu. Erdem, mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ