Tarım arazileri modern sulama şebekesine kavuşacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Edirne Meriç Sulaması işinin sözleşmesi imzalandı. DSİ yetkilileri, Edirne Meriç Sulaması ile 78 bin dekar tarÄ?

GÜNDEM 2.12.2020 11:20:00 0
Tarım arazileri modern sulama şebekesine kavuşacak

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Edirne Meriç Sulaması işinin, Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin, Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite işinin ve Tokat- Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım İşinin sözleşmesi imzalandı.

 

SÖZLEŞME İMZALANDI

 

 DSİ’den yapılan açıklamada DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Edirne Meriç Sulaması işinin sözleşmesinin imzalandığı belirtilerek “Edirne Meriç Sulaması ile 78 bin dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak” denildi. Yer tesliminin yapıldığı belirtilerek “Projenin hayata geçmesi ile Edirne İli, Merkez ve Tayakadın, Karakasım, Doyran, Üyüklütatar, Elçili, Orhaniye köylerinde 78 bin dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak ve yıllık 75 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor” ifadelerine yer verildi.

 

 

İMZALAR ATILDI

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin de sözleşmesi imzalandı. Yapılan açıklamada 176 bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak olan Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı işine başlandığı belirtilerek “Proje ile Hatay ili Reyhanlı ilçesinde 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışının sağlanması hedefleniyor” denildi.

 

 

52 MİLYON TL GELİR ARTIŞI HEDEFLENİYOR

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite işinin sözleşmesi de imzalandı. DSİ yetkilileri “Proje kapsamında 110 bin dekar tarım arazisi sulanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor” denildi.

 

HEDEF 120 MİLYON TL GELİR ARTIŞI

 

DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Tokat- Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım işinde de imzalar atıldı. Projenin hayata geçmesi ile Tokat-Zile İlçesine bağlı 11 adet köyün (Reşadiye, Salur, Yalınyazılı, Büyüközlü, Ağcakeçili, Yapalak, Narlıkışla, Karaşeyh, Haremikışla, Eskiderbent ve Kazıklı Köyleri) arazilerinin sulama imkanına kavuşacağını dile getiren DSİ yetkilileri “24.970 dekar cazibeli, 30.580 dekar pompaj olmak üzere toplam 55 bin 550 dekar alan sulamaya kavuşacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 120 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor” dedi.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ