Yıldırım’dan Koçak Farma’ya ziyaret    MEB'den flaÅŸ karar: Kurslarda yüz yüze eÄŸitim baÅŸlıyor    Künye    Reklam    Bize Ulaşın    20 Ocak 2021 ÇarÅŸamba   
Marmara Haber
  Kapaklı Çerkezköy Saray Çorlu Ergene M.Ereğlisi Hayrabolu Muratlı Süleymanpaşa Şarköy Malkara Türkiye Tekirdağ Edirne Kırklareli
Son Dakika Yazarlar Türkiye Konuşuyor Fotoğraf Galeri WEB TV T Haber E-Gazete Anket Haber Arşiv
 ANA SAYFA GÜNDEM SİYASET EKONOMİ SPOR DÜNYA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT YAŞAM SAĞLIK MAGAZİN BİLİM TEKNOLOJİ RESMİ İLAN

Çocuğunuz bu şekilde yürüyorsa dikkat!

Yürümeye yeni başlayan çocuklarda parmak ucu yürüyüşü oldukça yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fakat, bu durumun uzun süre devam etmesi birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor.

Çocuğunuz bu şekilde yürüyorsa dikkat!
  1. Facebook PaylaÅŸ

  2. Twitter PaylaÅŸ

  3. Google+ PaylaÅŸ

Yayın Tarihi: 28.11.2020 12:15 16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto

 

En geç iki yaşına kadar çocuÄŸun normal yürüyüÅŸ düzenine geçmesi gerektiÄŸini belirten Çocuk Fizyoterapisti Åžehnaz Yüce, “Parmak ucu yürüyüÅŸ düzgün vücut duruÅŸunu bozar, bazı kaslarda sertleÅŸme ve kısalma bazılarında ise uzama ve güçsüzleÅŸmeye yol açar. Vücudun bütün ağırlığını ayağın ön bölgesi taşıdığı için bu bölge geniÅŸler, eklem yapıları bozulur. Ayak, ayak bileÄŸi, diz, kalça ve omurgada oluÅŸan bu problemler nedeniyle zaman içinde de aÄŸrılar oluÅŸmaya baÅŸlar. Bu yüzden ailenin çocuÄŸu iyi gözlemlemesi sonucu erken müdahale büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BAZI NOKTALARI GÖZ ARDI EDEBİLİYORLAR

 

 

Her anne babanın, çocuklarının yürümesini büyük bir heyecanla beklerken bazı noktaları göz ardı edebildiÄŸini kaydeden Yüce “ÇoÄŸu çocuk 12 ila 14 aylıkken ayakları yerde düz olarak yürümeye baÅŸlarken bazı bebekler ise ayak tabanını ve topuÄŸu yerle temas ettirmeden sadece parmakları yere temas ettirerek yürüyüÅŸ gerçekleÅŸtirerek ilk adımlarını atıyor. Parmak ucunda yürüme normalde yürümeyi öÄŸrendikten sonraki üç ile altı ay içinde kaybolması gerekirken uzun sürmesi haline bir uzmana baÅŸvurmak gerekiyor” dedi.

 

 

 

PARMAK UCU YÜRÜYÜÅž NEDENİ MUTLAKA ARAÅžTIRILMALI

Parmak ucu yürüyüÅŸ ÅŸeklinin normal doÄŸan ve hiçbir probleme sahip olmayan çocukların yaklaşık yüzde 10’unda da görülme olasılığı olduÄŸunu ifade eden Yüce, “EÄŸer çocuk parmak ucunda yürüyorsa nedeni araÅŸtırılmalıdır. Hamilelik döneminde bebeÄŸin pozisyonuna baÄŸlı kaslarda kısalık oluÅŸabilir, genetik bir problem dolayısıyla hamilelikte kaslarda kısalık meydana gelmiÅŸ olabilir. Erken doÄŸum nedeniyle ya da sonrasında nörolojik bir problem oluÅŸtuysa parmak ucu basmasına neden olabilir. Yürüme aÅŸamasına gelmeden ya da yürüme aÅŸamasında çocuÄŸun yürüteççe konulması da parmak ucu yürüyüÅŸünü tetikleyebilir. Aynı zamanda otizm ve mental problemler de bu durumu geliÅŸtirebilir” dedi.

 

 

ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ

 

Problemin oluÅŸ nedeni bulunduktan sonra teÅŸhise baÄŸlı olarak tedavi programının oluÅŸturulduÄŸunu kaydeden Yüce “Pozisyonlama, germe egzersizleri, ayakkabılar, ortezler kullanılabilir. Bu tedavi yöntemleri yeterli kalmadıysa cerrahi olarak çözüm düÅŸünülerek kas uzatma ameliyatları da yapılabilir. EÄŸer problem nörolojik ise cerrahi giriÅŸimlerden önce botoks uygulamaları da olabilir. Erken teÅŸhis büyük önem taşıyor. Aileler genellikle bu sorunu geçici olarak düÅŸünebiliyor” dedi.

 

 

 

Haber / MenÅŸure KARDEÅž

Etiketler:
Gönder Yazdır Yorum Yap Facebook Twitter FriendFeed Google
   YORUMLAR
   YORUM YAZ
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

   DİĞER HABERLER
  YAZARLAR
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi
Gunes Gazetesi Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi Star Gazetesi
Takvim Gazetesi Türkiye Gazetesi Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yeni Çağ Gazetesi
ANKET
Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirleri yeterli buluyor musun?
Evet. Yeterli buluyorum
Hayır. Yeterli bulmuyorum
Fikrim yok
Demircan: Görevi Tekirdağ’da ses getirecek bir isme devredeceğim
Büyükşehir, kapalı iş yerlerinden kira almayacak
Şarköy'de heyelan yolu kapattı
Tekirdağ’da ikinci Bebe Kütüphanesi Kapaklı’da kurulacak
Süleymanpaşa’da kış hazırlıkları tamamlandı
Omurga sağlığını korumanın 10 püf noktası
Kapaklı’da 2020 yılında 661 çift dünyaevine girdi  
Başkan Yardımcısı Başkütük’ü ziyaret ettiler
Ergenlerde davranış değişiklikleri bağımlılık işareti olabilir
Kentsel Dönüşüm Projesi’nin detayları değerlendirildi
Başkan Yüksel, siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi
Çerkezköylülere sorduk: Yarın erken seçim olsa kime oy verirsiniz?
Büyükşehir, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor
Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Marbaacılık Reklam Organizasyon San. ve Tic. Ltd. Şti
Fevzi Paşa Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi No:89 Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Tel: 0 282 725 26 10 - 725 26 80 Fax: 0 282 725 26 44
e-mail: haber@marmarahaber.com.tr

Künye    Reklam    Bize Ulaşın
sanalbasin.com üyesidir