69 çocuğa umut oldular

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyası'nda kurumsal ve bireysel bağışlarla 69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek olduklarını kaydetti.

GÜNDEM 26.11.2020 17:50:00 0
69 çocuğa umut oldular


 

 

Edirne TEMA Koşu Takımı ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA Koşu Takımı, 24 Kasım ‘da kampanya süreci sona eren ‘Ağaç Kardeşliği’ projesi için, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyası’na katılarak 69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular.

 

“TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNDE KOŞULDU”

 

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “Türkiye’de 7-8 Kasım’da 42’incisi düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan ‘N Kolay İstanbul Maratonu’ bu yıl pandemi nedeniyle sanal koşu olarak gerçekleşti. İstanbul ile beraberinde 50 ilde farklı noktalardan katılımcılar bulunduğu yerden koşuya katıldı. Pandemi koşulları nedeniyle yalnızca 42 kilometre koşucularının fiziki parkurda yer aldığı N Kolay İstanbul Maratonu 5-10 ve 15 kilometrelik Sanal Koşu seçenekleriyle bu sefer sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinde koşuldu” dedi.

 

69 ÇOCUĞUN DOĞA EĞİTİMİ ALMASINA DESTEK OLDULAR

 

Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı olan TEMA Vakfı’nın da, yardımseverlik koşusuna katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak koşuda yerini aldığını kaydeden Çoğal, “93 koşu grubundan biri olan Edirne TEMA koşu takımımızdan Engin Çoğal, Haluk Kayıcı, Yaşar Karagöz, Mustafa Erdaş, Güney Gökara, Pınar Ersaçmış, Tülay Sayın ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımı topladıkları bağışlarla 69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular” dedi.

 

“11 BİN 626 FİDANIN TOPRAKLA BULUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

 

“N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu'nda Edirne TEMA Koşu Takımı olarak, il, ilçe, mahalle ve üniversite düzeyinde, aktif gönüllülerimizin katılımıyla kurduğumuz takımlarla çocuklarımız ve doğa için Edirne'de sanal koşumuzu tamamladık” diyen Çoğal, “İyilik peşinde koşmaya ve TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitim Projesine kaynak yaratmaya çalıştığımız bu koşu ile Türkiye çapında 5 bin 813 çocuğun orman ekosistemi ve bitki çeşitliliğini tanımalarına ve bu yıl Eskişehir’de oluşturulacak Hayrettin Karaca Ormanı’nda 11 bin 626 fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız” dedi.

 

Haber / Buse SERİN