"Naip Mahallesi'nin su sorunu kalıcı olarak çözüldü"

Süleymanpaşa'ya bağlı Naip Mahallesi'nde özellikle yaz aylarında yaşanan su sorununun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) çalışmaları sonucun

GÜNDEM 26.11.2020 11:08:00 0

 

170 haneli Naip Mahallesi'nde yaz aylarında, özellikle yağışların az olduğu dönemlerde yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın talimatıyla harekete geçen TESKİ ekipleri, 25 Eylül’de başlattığı proje çalışmalarını 45 günde tamamladı.

 

 

HDPE HAT BORUSUNUN İMALATI TAMAMLANDI

 

Proje kapsamında, ulaşım güzergâhlarından, tarım arazilerinden ve sit alanı yakınından geçiş izinleri de alınarak 3 bin 175 metre uzunluğunda ve 160 milimetre çapında HDPE hat borusunun imalatı tamamlandı. Ekipler ayrıca Naip Mahallesi'nde içme suyu paket arıtma tesisini de vatandaşların hizmetine sundu.

 

 

 

 

PROJENİN AÇILIŞI BUGÜN YAPILACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Proje, Naip Mahallesi'nin yanı sıra çevre mahallelere de dolaylı olarak fayda sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tekirdağ ili genelinde altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Hayata geçirmiş olduğumuz bu proje de Naip Mahallemizin su ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılayacaktır. Projenin, Naip Mahallemiz ve civar mahallelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.  TESKİ ekipleri tarafından tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan projenin açılışı 27 Kasım Cuma günü saat 14.00'te yapılacak.

 

 

Haber / Yener AKBABA