Kadına şiddete 'dur' dediler

Lüleburgaz Belediyesi'nde çalışan kadınlar, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde yaşam hakları ellerinden alınarak katledilen, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılan kadÄ

GÜNDEM 25.11.2020 14:47:00 0
Kadına şiddete

 

Lüleburgaz Belediyesi'nin kadın çalışanları 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde, Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin de katıldığı etkinlikte turuncu maske ve fularlarıyla birlikte psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınlar için 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulundu.

 

“MİRABEL KARDEŞLER, ŞİDDETLE MÜCALENİN SEMBOLÜ”

 

Lüleburgaz Belediyesi önünde turuncu maske ve fularla bir araya gelen kadınlar, elleriyle hep birlikte şiddete 'dur' işareti yaptı. Etkinlik öncesi konuşan Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İsmet Altay Süpürgeci, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele veren Mirabel kardeşlerin feci şekilde katledilmesinin ardından o günün kadınlar için şiddete karşı mücadelenin sembolü olduğunu söyledi.

 

 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

 

Kadına yönelik şiddetin her geçen artmaya devam ettiğini söyleyen Süpürgeci, "Bugün hala kadına yönelik şiddet  artarak devam ediyor. Lüleburgaz Belediyesi olarak Kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu, toplumda cinsiyete dayalı ayrımcılığın son bulması gerektiğini bir kez daha hep birlikte dile getiriyoruz. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans. Kadınlar vardır, kadınlar her yerde" ifadelerini kullandı. Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınlar da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, şiddet sonucu yaşamdan koparılan kadınlar için 3 dakikalık sessiz tepki gösterdi.

 

Haber / Yener AKBABA