Vali Yıldırım: Hastalıklı ruhlarla mücadele etmek lazım

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Tekirdağ Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Kadına Karşı Şiddeti Önleme Koordinasyon Toplantısı yapıld

GÜNDEM 25.11.2020 14:32:00 0
Vali Yıldırım: Hastalıklı ruhlarla mücadele etmek lazım

 

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, KADEM Tekirdağ İl Başkanı Zeynep Şentop Şahin, İl Müftüsü İsmail İpek, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Ülkü Uslu katıldı.

 

 

“GÜNÜMÜZÜN CİDDİ PROBLEMLERİNDEN BİRİSİ”

 

Toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Kadına şiddet günümüzün ciddi problemlerinden bir tanesidir. Kadına şiddet uygulayan hastalıklı ruhlarla mücadele etmek lazımdır. Kadına, yaşlıya, kendinden daha zayıf gördüğü insanlara şiddet uygulama meylinde olan, gücü yettiğine inandığı insanlara karşı şiddet uygulama yolunda olanı tedavi edilmeye muhtaç insanlar olarak görmek lazım ve bu tür insanların en azından tedaviye sevk edilmesi lazım. Şiddet uygulayan insanın bir kutsalının olması lazım, bir şekilde bir şeylerden korkması lazım. Ya kanundan çekinecek, bana ceza verirler hayatım kararır diyecek ya insanlardan, toplumdan utanacak ya da Allah’tan korkacak. Ben bunun hesabını nasıl veririm diye düşünecek. Eğer insanın bir kutsalı yoksa o insanla baş etmekte çok kolay değildir. Bir şekilde bir şeye inandırmamız lazımdır. Bir ilkesi olmazsa insanlarla başa çıkmak zordur” ifadelerini kullandı.

 

 

SUNUM YAPILDI

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İdris Sevih, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve kadına yönelik şiddete dair yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Görüş ve önerilerin ifade edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

 

KADES UYGULAMASI DENENDİ

 

Toplantının ardından Vali Aziz Yıldırım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla TEKİRA AVM’de kurulan ve Kadın Acil Destek Uygulaması’nın (KADES) tanıtıldığı standı ziyaret etti. Yıldırım, stant görevlilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Aziz Yıldırım’ın ziyareti sırasında bir kadın vatandaşın telefonuna, aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 / 155 / 156 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip/devriyenin sevk edilmesini sağlayan bir uygulama olan KADES uygulaması indirilerek uygulama denendi. Vatandaşın KADES uygulamasındaki butona basmasıyla polis ekipleri, dakikalar içerisinde olay yerine geldi. Daha sonra vatandaşa stantta görevli polis memurları tarafından KADES uygulaması ile ilgili bilgi verildi.

 

Haber / Buse SERİN