Yer seçim ve fizibilite çalışmaları masaya yatırıldı

Malkara Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı, Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Organize San

GÜNDEM 24.11.2020 16:35:00 0
Yer seçim ve fizibilite çalışmaları masaya yatırıldı

 

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve proje paydaşları katıldı.

 

ÇEVREYE DUYARLI ÜRETİM ALTYAPISI HEDEFLENİYOR

Toplantı ile ilgili Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Malkara içerisindeki köylerde yerleşim yerleri içerisinde sıkışmış ve potansiyeli etkin değerlendiremeyen başta aile işletmeleri olmak üzere süt üreticilerinin, Malkara Belediyesi sınırları içerisinde belirlenmiş olan alanda modern ve daha iyi örgütlenmiş bir yapıda üretim yapmalarının sağlanarak, Tekirdağ ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması yanında, çevreye duyarlı bir üretim altyapısının oluşturulması hedeflenmektedir. Proje ile özellikle mevcutta süt üretimi yapmasına karşın yerleşim alanı içerisinde kalması dolayısı ile büyüyemeyen işletmeler için oluşturulacak sürdürülebilir altyapıya sahip alanlarla süt üretim miktarının arttırılacağı, bunun doğal sonucu olarak da ekonomiye yeni süt ürünleri işletmecilerinin katılması amaçlanmaktadır”

 

Haber / Yakup KARATEPE