"Edirne, Cumhuriyet'in değerlerine her zaman bağlı kalmıştır"

Edirne'nin kurtuluşunun 98. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj paylaşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne, her zaman özgürlüğün kıymetini bilmiş, Cumhuriyet'in değerle

GÜNDEM 24.11.2020 16:00:00 0

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Kurtuluşunun 98. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

“BALKANLARDA HER ZAMAN ÖNEMİNİ KORUMUŞTUR”

Edirne’nin 25 Kasım 1922’de bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdırdığını kaydeden Gürkan, şunları söyledi: “1361 yılında 1. Murad Hüdavendigar’ın fethinden sonra Edirne, her zaman Balkanlarda önemini korumuştur. 1912 yılında Balkan ülkelerinin Osmanlı İmparatorluğuna karşı giriştiği savaşta, Edirne Müdafi Şükrü Paşa kumandasındaki askerlerimiz şehri kahramanca savunmuşlardır. Bu işgalde tarihin en acı ve en karanlık günleri yaşanmıştır.  Edirne, 24 Kasım 1922’de; son kez kurtarılarak, gerçek sahiplerine; Türk Milleti’ne, Edirnelilere teslim edilmiştir.  Mudanya Ateşkes Mütarekesi’yle 25 Kasım 1922 yılında bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdırmıştır”

 

 “DÜŞMANA BOYUN EĞMEMİŞTİR”

“Bugün içinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, çok acılar çekmesine rağmen asla ve asla özgürlüğünden vazgeçmemiştir” diyen Gürkan, “Düşmana boyun eğmemiştir. Bu yüzdendir ki Edirne, her zaman özgürlüğün kıymetini bilmiş, Cumhuriyet’in değerlerine sımsıkı bağlı kalmıştır. Her zaman huzur içerisinde yaşamasını bilen bu kent, sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir. Edirne’mizin kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN