Paha biçilmez bir meslektir öğretmenlik

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, öğretmenliğin paha biçilmez bir meslek olduğunu ifade etti. Dinç, Gazi Mustafa Kemal A

GÜNDEM 24.11.2020 15:16:00 0
Paha biçilmez bir meslektir öğretmenlik

 

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de törenle kutlandı. Bugün saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama mesajları okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç yaptı.

 

 

“DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ”

Dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe 5 Ocak 1981 tarihinde başladığını ifade eden Dinç, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek “Öğretmen yeri geldiğinde bir çiftçi olur, yeri gelir imam olur, köylü olur, muhtar olur, pazarcı olur. Öğretmen hep üreticidir, vericidir. Ancak öyle bir üretir ki, ürettiğini yiyemez, satamaz, pazarlayamaz. İşte böyle ender bir meslektir öğretmenlik” dedi.

 

 

“TOPLUMLARA YÖN VERENLER YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR”

Öğretmeni anlatmanın zor olduğunu ifade eden Dinç, “Hele insan, anlattığı kendisi olunca daha da zor. Paha biçilemez bir meslektir öğretmenlik. Öyle pahalıdır ki, değerini parayla pulla ölçmek mümkün değildir. Aldığı sıradan bir ücrete karşın, vicdan mesleği diyerek sarılır işine” dedi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumlara yön verenler yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüne de dikkat çeken Dinç, hayatta olmayan tüm öğretmenleri de rahmetle andı. Okul Müdürü Musa Dinç’in konuşmasının ardından tören sona erdi.  Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

 

 

OKULLARDA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda fidanlar toprakla buluşturulurken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve protokol üyeleri de İnci Narin Yerlici İlkokulu’nda düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU