Rektör Tabakoğlu: Tüm birimlerimizde akredite olmayı hedefliyoruz​​​​​​​

Trakya Üniversitesi'nde eğitim ve yönetimde kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında "Yükseköğretimde Eğitim-Öğretim ve Akreditasyon Süreci" başlıklı online bilgilendirme toplant

GÜNDEM 23.11.2020 10:39:00 0
Rektör Tabakoğlu: Tüm birimlerimizde akredite olmayı hedefliyoruz​​​​​​​

Toplantıya; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın yanı sıra dekanlar, müdürler ile Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Güler ile birim kalite komisyonu üyeleri ve kalite temsilcileri katıldı.

 

AKREDİTASYON SÜREÇLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) vizyonu doğrultusunda kaliteyi merkeze alarak çalışmalarına devam eden Trakya Üniversitesi Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından video konferans yoluyla düzenlenen toplantıda, Trakya Üniversitesi’nin tüm birimlerinde kalitenin artırılması ve standartların yükseltilmesi konuları ile akreditasyon süreçleri görüşüldü.

 

“ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, iç ve dış kalite güvence sistemi ile bu kapsamda yapılan çalışmaların YÖK tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda devam ettiğini vurgulayarak Trakya Üniversitesi’nin bu doğrultuda önemli adımlar attığını söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in açılış konuşmasının ardından Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Güler, Trakya Üniversitesi’nin toplam kalite yönetimi konusunda bir sunum gerçekleştirerek Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılması planlanan ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 500’E GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Sevinç Maden de, Trakya Üniversitesi’nin kalite çalışmalarına ilişkin durum tespiti ile kurumsal ve program bazlı akreditasyon süreçleri hakkında bilgiler vererek, üniversitede kalite çalışmalarının tüm birimlerde yaygınlaşması, paydaş katılımının artırılması, sürekli öğrenme ve iyileşmeye yönelik bir kalite kültürünün oluşturulması konularında açıklamalarda bulundu. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, yaptığı konuşmada, üniversite bünyesindeki birimleri ziyaret ederek önümüzdeki 4 yıllık dönemi kapsayan stratejik plan ve hedefleri aktarmaya devam ettiklerini vurguladı. Tabakoğlu, kalite konusunun kurumlar açısından önemli bir kazanım olduğu inancıyla tüm birimlerin iyileşme ve değerlendirme süreçlerine en iyi şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Hedef belirleme, belirlenen hedefleri paylaşma ve motivasyon toplantılarıyla Trakya Üniversitesini daha ileriye ve en iyiye taşımayı amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversitenin ulusal ve uluslararası başarısını artırma, eğitim öğretimin kalitesini yükseltme, bilimsel çalışma ve projeleri artırma, girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi sıralamasında ilk 50’de yer alma ve dünya üniversiteleri içerisinde ilk 500’e girme gibi önemli hedefler belirledik. 4 yıl sonunda tüm birimlerimizle akredite olmuş ve kalite süreçlerini başarıyla tamamlamış bir üniversite olmak istiyoruz” dedi. Üniversitenin stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve yönetim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE