"Kıyıköy'ü cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz"​​​​​​​

Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği (KIYIDOSK) Başkanı Oktay Yatkın, yaptığı açıklamada, 80 genci ücretsiz bir şekilde yurtdışına göndereceklerini ve 150 yabancı genci de Kıyık

GÜNDEM 20.11.2020 10:36:00 0

Yatkın, Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin her zaman çeşitliliğe değer veren insanların, sivil toplumun ve kurumların aktif katılımı ile büyümeye ve gelişmeye katkıda bulunmak için kurulduğunu kaydetti.

 

 “ÖNEMLİ OLAN DEĞİŞİMİN PARÇASI OLMAK”

 

Çalışmalarına Kıyıköy’ün ve bölgenin sorunlarını, insanların ihtiyaçlarını belirleyerek başladıklarını kaydeden Yatkın, “Bundan sadece 1 buçuk yıl önce, başta Kıyıköy olmak üzere toplumumuz yararına faaliyette bulunmak, gençliğe yol göstermek, yeni eğitim ve gelişim fırsatları yaratmak için bu yola çıktık. Fikrimizi paylaştığımız ve bizi destekleyen insanlar olduğu kadar bu sürecin sandığımız kadar kolay olmadığını belirten insanlar da oldu. Bizim için, değişimin bir parçası olmak önemliydi. Bu nedenle vazgeçmedik ve derneğimizi kurduk. Çalışmalarımıza Kıyıköy’ün ve bölgemizin sorunlarını, insanların ihtiyaçlarını belirlemek ile başladık. Çünkü biz sadece kağıt üstünde olan bir dernek değil, toplum içinde, toplum için bir kurum olmak istedik. Kurulduğumuz günden itibaren kısıtlı imkanlarımıza rağmen meyve verecek ağaçlarımızı dikmeye başladık” ifadelerini kullandı.

 

“CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

 

Yatkın, “Kısa sürede, gençlik projeleri alanında diğer köklü sivil toplum kuruluşlarından daha büyük bir başarıya sahip olduk. Erasmus+ projelerimiz, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından hibelendirildi. Şimdi ise, dikmiş oldğumuz ağaçların meyvelerini topluyoruz. 2’si koordinatörlük olmak üzere, 22 projenin içerisinde bulunuyoruz. Bu kapsamda, başta Kıyıköylü gençler olmak üzere 80 genci yurt dışına göndereceğiz, 150 tane yabancı genci ise 3 ay süreyle Kıyıköy’de misafir edeceğiz. Trakya’nın incisi Kıyıköy’ün ismini Avrupa’da da en iyi şekilde temsil ediyoruz, aynı zamanda Kıyıköy’ü yabancı turistler için de bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

 

 

“KIYIKÖYLÜLER DESTEK OLUYOR”

 

Kıyıköy Belediyesi’nin ve Kıyıköylülerin yaptıkları çalışmalara destek olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Oktay Yatkın, “Çalışmalarımızı daha iyi anlayan ve değer veren Kıyıköylü gençler, Kıyıköylü esnaf, Kıyıköy halkı, diğer sivil toplum kuruluşları ve Kıyıköy Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumları yaptığımız çalışmalar için bize destek sağlamaya başladılar. Kıyıköy Belediyesi Başkanı Sayın Ender Sevinç’i de ziyaret ederek, Kıyıköy için gelecek projeler ve verilebilecek destekler hakkında fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN