Hırsızlar bahçeyi soyup 100 kiloluk aküleri çaldılar

Malkara'da emekli öğretmen Halil Yılmazgüç'e (70) ait karayolu üzerindeki meyve bahçesine giren hırsızlar yaklaşık 10 bin lira değerindeki güneş ve enerji aküleri ile tarım aletlerini çalÄ?

GÜNDEM 19.11.2020 15:17:00 0
Hırsızlar bahçeyi soyup 100 kiloluk aküleri çaldılar

Hırsızlık, Malkara – Keşan Karayolu üzeri Haliç Mahallesi mevkiinde 6 dönümlük bir meyve bahçesinde meydana geldi.

 

2 AKÜ VE TARIM ALETLERİ ÇALINDI

 

Eşiyle birlikte bahçesine öğleden sonra bakım yapmak için gelen Halil Yılmazgüç, bahçe girişi, depo ile kapılarının ve kilitlerinin kırık olup, hırsızlık yapıldığını görünce durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleriyle birlikte yapılan incelemede güneş ve enerji için kullanılan yaklaşık 100 kilo ağırlığında 2 adet akü ile tarım aletlerinin çalındığı tespit edildi.

 

 

KİLİTLERİ KIRARAK GİRMİŞLER

 

Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri bahçede incelemede bulunup, hırsızlık yapan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Hırsızlığın meyve bahçesinin kapısı ve kilitlerinin kırılarak içeriye girilerek yapıldığı belirlendi.

 

‘ÇOK ÜZGÜNÜM VE MAĞDURUM’

 

Bahçeye bakım yapmak için geldiklerini belirten Halil Yılmazgüç, “Eşimle birlikte meyve bahçeme hem gezmek hem de bakım yapmak için geldik. Biraz çalışacaktım ama baktım elektrikler yok. Elektrik fişinin çıktığını düşündüm. Fişi takmak için gittiğimde ne göreyim ne akü kalmış ne bir şey. 90 kilodan fazla 2 tane akümü almışlar. Her yeri dağıtmışlar. Aldıkları aküleri de diğer tarafta duran el arabama koyup götürmüşler. Kapıları ve kilitlerini kırmışlar. Durumu hemen jandarmaya haber verdim. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemeler yaptı. Gerçekten çok üzgünüm ve mağdurum. Ben bu hırsızlığın burada olacağını hiç düşünmezdim. Yazık kapıları da kırmışlar. Akülerimi almışlar. Telleri koparmışlar. Tüm enerjiyi çökeltmişler. Bana da işe yaramayan bir kutu bırakmışlar” dedi.

 

 

‘KÖPEK RESMİNDEN BİLE KORKMAMIŞLAR’

 

Hırsızların korkması için bahçenin girişine köpek resmi bile koyduğunu söyleyen Halil Yılmazgüç, “Ama bahçemde köpek yoktu sadece korkarlar diye resmini koydum. Hırsızlar köpek resminden bile korkmadan içeriye girip rahatlıkla her yeri soymuşlar gitmişler. Burayı soyan hırsız yada hırsızlardan şikayetçiyim. Bulunmalarını istiyorum” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN