Trakya Tohum A.Ş. Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Trakya Tohum A. Ş. Bilgilendirme Toplantısı, Tekirdağ Valiliği'nde yapıldı. Toplantıda Trakya Tohum A.Ş.'nin 28 tohumculuk şirketi ve 10 ticaret borsasının katılımı ile 2019 yılında kurulduğu be

GÜNDEM 18.11.2020 13:22:00 0
Trakya Tohum A.Ş. Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

 

 

Toplantıya, Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı katıldı.

 

“İYİ NİYET ANLAŞMALARI YAPILMIŞTIR”

 

Tekirdağ Valiliği’nden toplantı ile ilgili yapılan açıklamada, “Milli Hibrit Tohum Geliştirilmesi Projesi” fizibilite raporunun hazırlanmasına katkıda bulunulmuş, Güdümlü proje metni hazırlanarak ajansa sunulmuştur. 2021-2022 yıllarında uygulaması planlanmaktadır. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Sakarya Mısır Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ziyaret edilerek, mısır ve ayçiçeği üretiminde işbirliği için iyi niyet anlaşmaları yapılmıştır. Farklı kurum ve kuruluşlardan genetik materyaller toplanmış, ticari ürün seçimine yönelik denemeler kurulmuş, araştırma geliştirme faaliyetleri için ise ıslah bahçeleri kuruluş çalışmaları başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Ruşa ELMA