Vali Bilgin: Üreticilerimiz her şeyin en iyisine layık

Kırklareli Valiliği tarafından uygulamaya konulan "Babaeski'nin Mor Renkli Kraliçesi" Projesi kapsamında Babaeski'nin Müsellim köyünde Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin'in katılımÄ

GÜNDEM 17.11.2020 14:11:00 0
Vali Bilgin: Üreticilerimiz her şeyin en iyisine layık

 

 

Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, “Babaeski’nin Mor Renkli Kraliçesi” Projesi Kapsamında Lavanta Fidesi Dağıtım Töreni’nin ardından üreticiler Emek Akyıl ile Hülya Açıkel’in üretim yaptığı tarlaları gezerek, lavantaları toprak ile buluşturdular.

 

KIRSAL TURİZMİN CANLANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “’Babaeski’nin Mor Renkli Kraliçesi’ projesinin amacı Babaeski ilçemizde lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, birim alandan yüksek gelir sağlayan alternatif ürün yetiştiriciliğini teşvik etmek ve sanayi sektörüne hammadde temin etmektir. Ayrıca ilimiz genelinde devam eden ‘Lavanta Yetiştiriciliği’ projesiyle; atıl ve kıraç arazilerin değerlendirilerek il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin refah seviyelerini arttırmak amaçlanmaktadır.  Böylece ilimizde alternatif tarım ürünü çalışmalarını yaygınlaştırmak, lavanta yetiştiriciliği yapmak isteyen ve desteğe ihtiyaç duyan üreticilerimize destek olarak ilimizde kırsal turizmin canlandırılması hedefleniyor. Üreticilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Her şey Kırklareli için” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA