Belediyede HES kodu uygulaması başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilen HES kodu uygulaması Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binas

GÜNDEM 16.11.2020 16:53:00 0
Belediyede HES kodu uygulaması başladı

Yeni normal dönemde koronavirüsle mücadele kapsamında Bakanlığımızın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmaya başlanırken, HES kodu uygulaması Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’nda da hayata geçirildi.

 

BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

 

HES kodu uygulamasının pazartesi günü itibariyle Çerkezköy Belediyesi’nden de uygulanmaya başlandığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Korona Virüs Tedbirleri’ kapsamında biz de Belediyemizde HES Kodu okutarak Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın karantinada, izolasyonda olup olmadığını tespit ediyoruz” dedi.

 

“DAHA GÜVENLİ ŞEKİLDE İŞLEMLERİNİ YAPTIRABİLECEKLER”

 

Bu uygulama ile vatandaşların daha sağlıklı ve daha güvenli şekilde işlemlerini yaptırabileceğini kaydeden Başkan Akay, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak koronavirüs ile mücadeleye devam ettiklerini ifade etti. HES kodu olmayan vatandaşlara belediye görevlilerinin de HES kodu almada yardımcı olduğunu dile getiren Akay, “Salgının hızla arttığı bu günlerde vatandaşlarımızın alınan önlem ve tedbirlere sıkı sıkıya uymalarını, maske, mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmemelerini istiyoruz” dedi. Vatandaşlar e-devlet, SMS ve HES Mobil uygulaması aracılığıyla alacakları HES koduyla Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’na giriş yapabilecekler. Vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi girişinde görevli personellere kimlik numarasını ibraz ederek,  yeni kimlik kartına ve yeni ehliyete sahip vatandaşlar ise kimlik çipini okutup, ateşlerini ölçtürerek işlemlerini yaptıracaklar.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU