Akay: Kaldırım ve yol yapım onarım çalışmaları devam edecek​​​​​​​

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı çalışmalarını tamamladığı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım ve Turna Sokaklarda, Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asf

GÜNDEM 16.11.2020 14:21:00 0
Akay: Kaldırım ve yol yapım onarım çalışmaları devam edecek​​​​​​​

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım ve Turna Sokaklarda ömrünü tamamlayan içme suyu hattının TESKİ tarafından yenilendiğini belirten Başkan Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün altyapı çalışmalarını tamamladığı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım ve Turna Sokaklarda sıcak asfalt yol yapım çalışmalarını sürdürüyor” dedi. 

 

TOPLAM 7 BİN METREKARELİK ALAN ASFALTLANACAK

 

Hafta sonu Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarım ve Turna Sokaklarda asfaltlama çalışmalarına başlandığını kaydeden Akay, “Tarım ve Turna Sokaklarımızda yapacağımız sıcak asfalt kaplaması öncesi mevcut olan yolda kazıma işlemi yapılarak, sokaklarımız sıcak asfalt için hazır hale getirildi. Daha sonra Tarım Sokak ile Barbaros Caddesi kesişiminden sıcak asfalt yol yapım çalışmalarına başlandı. Tarım Sokak’ta 550 ton sıcak asfalt dökülerek yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alan sıcak asfalt ile kaplanacak. Turna Sokak’ta da 660 ton sıcak asfalt dökerek yaklaşık 4 bin metrekarelik alanı asfaltlayacağız” dedi.

 

 

“BORDÜR TAŞLARI YENİLENECEK, YOL ÇİZGİLERİ ÇEKİLECEK”

 

Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallemizde Tarım ve Turna Sokaklarda asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım yapım çalışmalarına başlanılacak. Tarım Sokak’ta 2 bin 864 metrekare, Turna Sokak’ta ise 3 bin 700 metrekare dekoratif kaldırım yapılacak. Ayrıca bordür taşları yenilenecek ve yol çizgileri çekilecek”  ifadelerini kullandı.

 

MELİSA SOKAK’TA BASKI BETON KALDIRIM YAPILIYOR

 

İhtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım yapım çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Akay , “Belediyemiz tarafından kentimiz genelinde gerçekleştirilen beton yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Melisa Sokak’ta da toplam 3 bin 260 metrekare baskı beton kaldırım yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, kentimizin ihtiyaç duyulan noktalarında gerçekleştirdiği beton yol ve kaldırım yapım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Melisa Sokak’ta toplam 3 bin 260 metrekare baskı beton kaldırım çalışması gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

 

OTURMA GRUPLARI KONULACAK

 

Akay, “Kaldırım yapımının tamamlanmasının ardından ekiplerimiz burada sıcak asfalt yol yapımına başlayacak. Melisa Sokak’ta yaklaşık 9 bin metrekare sıcak asfalt kaplama çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca kaldırımlarda yeşil bant alanları da oluşturulacak, kaldırımlarımıza belirli aralıklarla oturma grupları da konulacak. Kaldırım ve yol yapım onarım çalışmaları kentimizin ihtiyaç duyulan noktalarında devam edecek” dedi.

 

Haber / Buse SERİN