Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Namık Kemal Stadı'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşuyor.

GÜNDEM 13.11.2020 15:43:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

“Tekirdağ 2019 seçimlerinde büyükşehirde yüzde 44’e ulaştı. Ama maalesef bu yeterli olmadı. İnşallah bir dahaki seçimde gayretimizi artırarak Tekirdağlılarla muhabbetimizi güçlendirerek yüzde 50’nin üzerine çıkacağız. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma mecburiyeti, hiç olmadığı kadar gerekli hale gelmiştir. Ülkemizi 2023 vizyonuyla buluşturan parti olarak bu hedefleri hayata geçirmek de yine bizim görevimizdir. Elbette bununla kalmayacak bizden sonraki nesillere güçlü bir 2053 vizyonu miras bırakacağız. Bu tarihi ve kutlu mücadelede Tekirdağ’ı en önde görmek istiyoruz. Buraya gelmeden önce 41. Komando Tugayımızda Sancak Teslimi Töreni’ne katıldım. Kongremizden sonra Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız”

Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz gençlik yıllarımızda birlikte siyaset yaptığımız bir büyüğümüzdü. Hayrabolulu. Yıllarca bakanlıklar yaptı, başhekimlikler yaptı, hayatı dolu dolu olan bir büyüğümüzdü. Yanılmıyorsam 1996 yılında rahmetli oldu. Dedik ki bir Tekirdağlı olarak, Hayrabolulu olarak bu şehir hastanemize İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimizin ismi yakışır. Çünkü bize bu büyüklerimizi unutturmamak yakışır. İnşallah bu hastaneyle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacak.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını en iyi bu fotoğraf anlatıyor. Bir tarafta kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında milletimize huzur verecek, dostlarımıza güven verecek, düşmanlarımıza korku salacak bir Türkiye var. Diğer tarafta şehir hastaneleriyle, yollarıyla, köprüleriyle, okullarıyla, Karadeniz’de bulduğu doğal gaz başta olmak üzere enerji projeleriyle, sanayisiyle, ihracatıyla güçlü bir altyapı inşasına devam eden bir Türkiye var. Aynı şekilde dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgesinde ve dünyada sözünü dinleten, itibarını yükselten, etkisini artıran bir Türkiye var.

AK Parti geçtiğimiz 18 yıldaki başarılarıyla ülkemizi bu noktaya getirdiği gibi inşallah önümüzdeki dönemde daha büyük başarılarla milletimizin umudu olmayı sürdürecektir. Unutmayınız, ülke ve millet olarak en az bir asır önce yaşadığımız dönem kadar kritik bir süreçten geçiyoruz. Vatan topraklarına gözünü dikenlerden milletimizi birbirine düşman etmeye çalışanlara kadar tüm şer senaryoları tedavüle sokulmuştur. Hamdolsun Allah’ın yardımı, milletimizin feraseti, bizlerin gayretiyle bu oyunların hepsini de boşa çıkardık. Milletimiz büyük ve güçlü Türkiye idealinden vazgeçmediğini, bunu hayata geçirme sorumluluğunu da yine AK Parti’ye verdiğini, her mücadelemizde yanımızda bulduğumuz desteğiyle bunu gördük.

 

Bu durum genel başkanından mahalle temsilcisine kadar AK Parti teşkilatlarında görev almış herkese çok büyük sorumluluk yüklüyor. Böyle bir sorumluluğu hakkıyla hissedenin gözüne uyku girmez. Hep söylediğimiz gibi AK Parti milletin partisidir. AK Parti’yi millet kurmuştur. AK Parti’nin istikametini millet belirlemiştir. Bundan sonra da yine milletimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Ama sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Hükümette, mecliste, belediyelerde, teşkilatlarda samimiyetle, ihlasla, gayretle ülkenin çıkarlarını, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde çalıştığımız sürece bu kredi devam eder. Kerameti kendimizde görüp milletten yüz çevirdiğimiz, ülkeyi yönetme ve büyütme vazifemizi bir kenara bırakıp kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir. Halbuki öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti’nin kaderiyle ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse Türkiye’nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı, Türkiye kaybederse de yerle yeksan olacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu bakımdan AK Parti teşkilatlarında görev almak, AK Parti’nin başarısı için çalışmak adeta milli bir görev haline gelmiştir. Rabbime binlerce şükürler olsun ki milletimizin partimize teveccühü artarak sürüyor. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun işaretidir. Hedefimiz 2023’e kadar her yıl 1 milyon yeni üye kazandırarak daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmektir.

Seçimden önce seçim kazanmanın yolu bugünden milletimizle güçlü ve samimi bağlar kurmaktan geçiyor. Bu anlayıştaki bir partide milletle bağı kopuk yöneticiler asla olamaz. 83 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanana kadar bize durmak duraksamak haramdır.