Büyükşehir meclisinde asfalt tartışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, büyükşehrin ilçelere yönelik yatırımları konusunda tartışma yaşandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, büyükşehir belediye

GÜNDEM 13.11.2020 13:57:00 0
Büyükşehir meclisinde asfalt tartışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ekim ayında serilen asfalt miktarının yer aldığı tabloyu göstererek, büyükşehir belediyesini eleştirdi. Tabloda Süleymanpaşa lehine rakamlar olduğunu belirten Sarıkurt, "Önceki tablo şekli değişmiş. Bu tabloyu özellikle bir daha incelemenizi rica ediyorum. Ben inceledim. Yakın zamanda Süleymanpaşa belediyemize bakanlığımız güzel bir ekskavatör hediye etti, bize de iki tane bisiklet göndermişler, sağolsunlar. Biz Devlet Malzeme Ofisi'nden Emniyet teşkilatımıza 23 tane araba aldık, ama Devlet Malzeme Ofisi hibeleri başka şehirlere yaptı. Ben kaleminiz, bakanlıklar kadar keskin olsun demiyorum. Ama ne olur bu tabloları inceleyin. Bu tablolarda Süleymanpaşa lehine rakamlar var. Kalem o kadar keskin olmasın, ama haksızlık da olmasın" dedi.

 

"BİZ SADECE ÜRETİM DESTEĞİ YAPTIK"

 

Sarıkurt'un eleştirileri üzerine konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sanırım bir şeyi unutmuş gözüküyorsunuz, bu Süleymanpaşa'ya özel bir mesele değildir. Meclisin bu konuda yetkisi de vardır. Malzemeyi kendileri almıştır. Sadece üretim desteği yaptık kendilerine" diye konuştu.

 

"ADALETLİ OLMASINI İSTİYORUM"

 

Ardından tekrar söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Soru önergem, büyükşehir belediyesinin imkanlarıyla ilçelerimizde yapılan yatırımların görülmesi noktasındaydı. Verilen cevap da burada yazıyor. Bir incelemenizi rica ediyorum. Adaletli olsun talebindeyim" ifadelerini kaydetti. Bunun üzerine söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise "Büyükşehir belediyesinden bir hibe almıyoruz. Büyükşehir belediyesi sağolsun, sadece asfalt plentinin tarafımızdan kullanılmasına izin verdi. Bütün malzemeleri biz kendimiz alıyoruz" dedi.

 

"DÖRT DÖRTLÜK İLİŞKİMİZİ ZEDELEMEYE HAKKINIZ YOK"

 

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Dört dörtlük giden ilişkimizi böyle şeylerle zedelemeye hakkınız yok" sözleriyle belediye başkanlarına tepki gösterdi. Yüksel'in, "Sarıkurt yanlış biliyor" demesi üzerine yeniden söz alan Sarıkurt, "O zaman tabloyu hazırlayan yanlış hazırlamış. Tablo önümüzde. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim ayında serdiği 7 bin 930 metre asfaltın; 3 bin 300 metresi Süleymanpaşa'da, 700 metresi Çorlu'da, 100 metresi de Ergene'de yapılmış. Benim söylediğim budur" ifadelerini kaydetti.

 

"BAŞKANLARIN KONUŞMALARINI BEĞENMEDİM"

 

Son olarak sözü alan Albayrak, Tekirdağ'daki 11 ilçenin de aynı değerde olduğunu vurgulayarak, "Tüm ilçelerimizi korumak zorundayım, ama birini ön plana çıkarmak gibi bir düşüncem olmadı. Bu tür tartışmaları yersiz görüyorum. Kimin ihtiyacı varsa ona vereceğiz. İki belediye başkanımın konuşmalarını da beğenmedim" şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ