Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret tescili aldı

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan çalışma ile Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.

GÜNDEM 12.11.2020 15:25:00 0
Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret tescili aldı

 

 

Tekirdağ'ın yerel üzüm çeşitlerinden Yapıncak, salamura asma yaprağı ile Tekirdağ'ın 5. coğrafi işaretli ürünü olarak tescil hakkı kazandı.

 

“HAK ETTİĞİ TESCİLİ ALDI”

 

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2019 yılı Mayıs ayında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Süleymanpaşa Ziraat Odası işbirliği ile başlatılan çalışma 2020 yılı Ekim ayı itibariyle sonuçlandı. Tekirdağ'ın en eski üzüm çeşitlerinden biri olan ve yörede hem üzümü ile hem de salamura asma yaprağı ile çok beğenilen Yapıncak, hak ettiği bir tescil aldı. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan sarmalarda kullanılan asma yapraklarının mümkün olduğunca ince, damarsız, tüysüz ve bütün olması istenir. Bu özelliklerin tümüne sahip olan Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı ağızda kolay parçalanması ve hoş bir tat bırakması ile de kendine has bir özelliğe sahiptir. Bundan sonraki süreçte Tekirdağ ili coğrafi işaretli ürününe sahip çıkacaktır. Üreticisi, kurumları, özel sektörü ile en kısa zamanda desteklenerek bu ürünün raflardaki yerini alması sağlanacaktır” denildi.

 

Haber / Yener AKBABA