Gölet projesinde çalışmalar devam ediyor

Ergene Belediyesi tarafından Velimeşe Mahallesi'nde yapımına başlanan Velimeşe Gölet Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

GÜNDEM 11.11.2020 13:52:00 0
Gölet projesinde çalışmalar devam ediyor

Çalışmaların devam ettiği projede gölet çevresine taş döşeme çalışmaları tamamlandı. Yürüyüş yollarının yanı sıra iskele yapım çalışmaları da devam ederken Ergene Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kış dönemi olmasına rağmen yoğun bir şekilde Velimeşe Mahallesi’nde bulunan gölet projesinin ilerlediği kaydedildi.

 

18 BİN METREKARELİK ALANI KAPSIYOR

 

Ergene Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Proje gölet ve çevresi olmak üzere yaklaşık 18 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4 bin metrekareyi aşkın yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürüyüş imkanı sunacak olan iskeleler, yürüyüş yolları ve bu yollar üzerinde banklar ve oturma alanları olacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak. 100’den fazla ağaç çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete fıskiyeler ile hareketlilik getirilecek” denildi.

 

ÇEVRESİ PERDE DUVAR VE PANEL ÇİT İLE ÇEVRİLECEK

 

Açıklamanın devamında, “Göletin kafeterya bölgesinde ise amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada proje içerisinde olacak. Ayrıca üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı, servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ