Bu özlem hiç bitmeyecek

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82'nci yıldönümünde özlemle andık. Saat 09.05'te tüm Türkiye'de olduğu gibi Kapaklı'da da

GÜNDEM 10.11.2020 16:24:00 0
Bu özlem hiç bitmeyecek

Ülkemizin kurtarıcısı ve cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yılında Kapaklı’da da düzenlenen anma programlarıyla özlem ve saygıyla anıldı. Anma programı saat 08.55’te Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlarken, saat 09.05'te ise çalan siren eşliğinde hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

 

DÜNYA ÜZERİNDE GENİŞ BİR YANKI UYANDIRDI

 

Çelenk sunma töreninin ardından anma programı saat 09.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Aziz Sancar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esra Erdem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişinin Türk milletini derinden üzdüğünü belirtti. Atamızın vefatının dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırdığını kaydeden Erdem, “Atatürk’ün vefatının ardından dünya liderlerinin yaptıkları açıklamaların ortak noktası, atamızın dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur” dedi.

 

 

EN BÜYÜK ARMAĞANI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURMAK OLDU

 

Atatürk’ün, yenilikçi ve ileriyi görebilen özelliklerinin yanı sıra büyük bir komutan olduğunu vurgulayan Erdem, “Türk Kurtuluş Savaşı’na yön vermiş, milleti ile birlikte ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Erdem, “O’nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur” dedi.

 

TÜRK MİLLETİNE ÇAĞ ATLATTI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimlerle Türk milletine çağ atlattığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağladığını belirten Erdem, hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insanın, ‘Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar’ diyerek kurduğu Cumhuriyete sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni ettiğini dile getirdi. 10 Kasım’ların milletçe tutulan yasa rağmen, Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olması gerektiğini vurgulayan Erdem, “Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız” dedi. Her 10 Kasım’ın hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu artık daha iyi anladıklarını dile getiren Erdem, “Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığı damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Erdem “Sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ, ŞİİRLER OKUNDU

 

Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sılanur Aydın’ın “Fikrimin İnce Gülü” adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından Recep Yıldırım da “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri okudu. Fatih Kaya’nın “Havada Bulut Yok” şarkısını seslendirmesinin ardından Sema Emiroğlu da “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” adlı şiiri okudu. Sümeyye İşeri’nin “Bir Fırtına Tuttu Bizi” adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE-Menşure KARDEŞ