Yardım TIR'ı dualarla İzmir'e uğurlandı

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını bir nebze olsun sarmak, vatandaşlara destek olmak amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından b

GÜNDEM 10.11.2020 14:04:00 0
Yardım TIR

Çerkezköy Polisevi’nde bugün saat 11.00'da düzenlenen programa; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç katıldı.

 

ÇORLU VE ERGENE’YE DE UĞRAYACAK

 

Toplanan yardımlar için tüm hayırseverlere teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “İçişleri Bakanlığı’nın bizlere talimat vermiş olduğu şekilde sadece kullanılmamış battaniye ve belirli cins ve miktarlarda gıda malzemeleri çok kısa bir sürede ilçemizde toplandı. Yardımları bugün yola çıkarıyoruz. Aynı zamanda Saray ve Kapaklı’da da toplanan malzemeler geldi. Aynı TIR’a yükledik. Bu TIR Çorlu ve Ergene’ye de uğrayacak. Oradaki malzemeleri de toplayarak Tekirdağ’dan da malzemeleri alıp İzmir’e hareket edecek” dedi.

 

 

“KISA ZAMANDA ÇOK FAZLA YARDIM TOPLANDI”

 

“Bize verilen bilgilere göre İzmir’deki depolar hemen hemen dolmuş” diyen Kaymakam Abban, “Türkiye’nin her yerinden çok fazla yardım gönderilmiş. Şu anda biz yardımı durduruyoruz ancak bakanlığımızdan ya da valiliğimizden yeni bir talimat gelirse yardımları toplamaya devam edeceğiz. Çok kısa sürede bu kadar fazla yardım toplandığı için kaymakam olarak Çerkezköy halkı adına tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bundan böyle Cenab-ı Allah’a milletimize bu tür felaketlerin uğramaması için dua ediyorum. Allah TIR’ımızın yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı. Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.

 

 

Haber / Buse SERİN