82 yıldır dinmeyen özlem

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 82. yılında saat 09.05'te tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de hayat durdu. Çerkezköylüler,

GÜNDEM 10.11.2020 13:41:00 0
82 yıldır dinmeyen özlem

Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82.yılında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de anıldı.

 

SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

 

Anma programı saat 08.55’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu programı ile başladı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te tüm yurtta saygı duruşuna geçildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat 09.05’te ise adeta hayat dururken, sirenlerin çalması ile birlikte araç sürücüleri de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anma programı saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti.

 

“ÖZLEM, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Teğmen Büşra Erol’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Tüm devletlerin çağın en büyük devlet adamı, kudretli bir komutanı ve askeri dehası olarak kabul ettiği eşsiz lider, asil Türk milletinin Yüce atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde, kendisini büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anarak sözlerine başlayan Teğmen Büşra Erol “Bugün Yüce Türk Milleti bir sükut içinde O’nu sevgi ve saygıyla anmaktadır. Bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. İşte bu insanlardan biri de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dünya tarihi, çağlar boyunca üstün nitelikli askerlerin ve devlet adamlarının hayatlarını dile getirir. Fakat askerlik ve devlet adamlığı nitelik ve yeteneğini, bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış pek az örnek insanın varlığından söz edilir” dedi.

 

 

"MİLLİ BİRLİĞİMİZİ SAĞLAYAN EŞSİZ BİR LİDER"

 

Atatürk’ün milli birliğimizi sağlayan eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsane bir komutan, yeni bir devlet kuran büyük bir siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçı olduğunu vurgulayan Erol “Bu vasıflarıyla insanlık tarihinin tanıdığı en büyük devlet adamlarından biri olduğuna hiç şüphe yoktur. Atatürk Conkbayırı’nda askerlerine; ‘Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi Emrediyorum. Biz Ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelecektir’ emrini vermesi ve emrinin tereddütsüz bir şekilde yerine getirilmesi, O’nun üstün komutanlık vasıflarının bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

"BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI"

 

Atatürk’ün, tarihin seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde memleketi, askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtardığını belirten Erol “Atatürk, Türk toplumunda sadece çağdaşlaşma gereğini gördüğü için değil, bu çağdaşlaşmayı en kısa zamanda gerçekleştirecek yolu gösterdiği ve çağdaşlaşma yolundaki engelleri cesaretle bertaraf ettiği için büyük bir devlet adamıdır. Esasen ‘Modern Türkiye’nin Kurucusu’ sıfatını da işte bu büyüklüğünden almaktadır” dedi.

 

 

"GÜCÜNÜ MİLLET SEVGİSİNE DAYANDIRMIŞTIR"

 

 Atatürk’ün, milli mücadelenin başından sonuna kadar Türk Milletinin yüksek vasıflarına güvendiğini, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylediğini kaydeden Erol “Gücünü millet sevgisine dayandırmış, kudretli kişiliği ve güçlü ikna kuvvetiyle halkı arkasından sürüklemiş, milli kurtuluşa bayrak olan fikirleri, görüşleri ve ölmez eserleriyle tüm dünyada yankı uyandırmış, mazlum milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde manevi kuvvet olmuştur” dedi. Atatürk’ün insanlık değerlerine de içten ve büyük saygısı olduğunu ifade eden Erol “O, bütün insanlığın asırlar boyu övdüğü ve övündüğü meziyetleri kendi kişiliğinde toplamıştır. Hayatı boyunca gösterdiği davranışlarda bu meziyetleri sergilemiştir. Şöyle ki; muzaffer başkomutan olarak İzmir’e girdiği gün, önüne serilen düşman bayrağını; ‘Bayrak bir milletin bağımsızlık alametidir; düşmanın da olsa saygı göstermek gerekir!’ diyerek, onu yerden kaldırtan; bir milleti hürriyet ve bağımsızlığa kavuşturan büyük eserinin haşmeti karşısında, memleketin büyük sanatkarları, şairleri ve tiyatro sanatçıları elini öpmek istedikleri zaman ‘Sanatkar el öpmez; sanatkarların eli öpülür’ cevabını veren; Çanakkale şehitleri töreninde, harpte ölen diğer millet askerleri için; ‘Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanları! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur için uyuyunuz’ diyen Atatürk; insan sevgisinin ve insanlık idealinin kolay erişilemeyecek bir örneğidir. Bu davranışlar, O’nun büyüklüğünü ve engin hoşgörüsünü simgelemektedir” dedi.

 

“GÖREVİMİZİN BAŞINDA VE MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

 

“İlke ve devrimleri ile zamanın ötesine ulaşan, düşünceleri ile yolumuzu aydınlatan, zorluklar karşısında bizlere mücadele etme, kendine güvenme, başarma azim ve gücü veren ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserleri ile daima bizimle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz” diyen Teğmen Büşra Erol, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak; yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı güçleri ve üstün disiplin anlayışıyla görevlerinin başında ve asil Türk milletinin emrinde olduklarını söyledi.

 

 

MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ

 

Erol “Eşsiz kahraman büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün atarak sonsuza kadar sürecektir. Kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. O’nun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Fidan ‘Mustafa Kemaller tükenmez’ isimli şiiri okudu. Program Mustafa Kemal Atatürk konulu sinevizyon gösterisinin sunulması ile sona erdi. Törenlere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile dernek üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU