Kaplan, Tekirdağ'daki internet altyapısının durumunu sordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a verdiği soru önergesinde Tekirdağ'daki EBA çalışmalarını sordu.

GÜNDEM 9.11.2020 08:32:00 0
Kaplan, Tekirdağ

Milletvekili Enez Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesi ile uzaktan eğitim sisteminde birtakım eksiklik ve hataların olduğunun tüm kamuoyunca gözlemlendiğini belirterek, “Pandemi sürecinin uzaması sebebiyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da uzaktan eğitim sistemi ağırlıklı olarak kullanılacağından, bu konudaki eksiklerin giderilmesi kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

 

“HANGİ EKSİKLİKLER YAŞANIYOR?”

 

Kamuoyundan gelen  şikâyetler üzerine EBA’nın Tekirdağ’da tam anlamıyla işlevsel olmadığını, internet altyapısının ve ulaşılabilir olmasında sıkıntılar yaşandığını belirten Enez Kaplan; bilgisayar, tablet, internet erişimi gibi araç gereçlerin öğrencilere ulaştırılması hususunda hangi eksikliklerin, aksaklıkların yaşandığını Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

 

“TEKİRDAĞ’DA EBA SAĞLIKLI ÇALIŞIYOR MU?”

 

Milletvekili Kaplan, verdiği önerge ile, “Tekirdağ ilimizde EBA sağlıklı olarak çalışıyor mu? Çalışmıyorsa görülen eksiklikler nelerdir? İlimizin internet alt yapısının durumu nedir? Her mahallemizde internete erişim sağlanabiliyor mu? Uzaktan Eğitimin bireysel olarak sürdürülebilmesi amacıyla bilgisayar, tablet, internet erişimi gibi araç gereç ve altyapı eksiği olan öğrenciler belirlendi mi? Bu eksikler ne şekilde karşılaşılmaktadır? EBA sistemiyle ilgili veli bilgilendirmesi yapılmakta mıdır? İlimizde zamansız başlatılmış olan depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılan kaç okul vardır ve bu çalışmalar hangi aşamadadır?  İlimizde bulunan okul binalarının güçlendirmeleri sebebiyle, sağlık açısından riskli bir dönemde gerçekleştirilen taşıma sisteminde hijyen açısından hangi tedbirler alınmıştır? Öğrencilerin sağlık güvenliği nasıl sağlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Buse SERİN