Sabuni Mahallesi'nde ölü kediler bulundu

Edirne'ye bağlı Sabuni Mahallesi'nde 'Fil Yokuşu' diye adlandırılan bölgede 6 kedi ölü bulundu. Bölgede inceleme yapan ekipler kedilerin zehirlenmiş olabileceğini dile getirirken, Hayvan Hakları Federasyonu Edirne İl

GÜNDEM 4.11.2020 14:52:00 0
Sabuni Mahallesi

Sabuni Mahallesi'nde, her gün mama verip sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverler 'Fil Yokuşu' olarak adlandırılan bölgede 6 kediyi ölü buldu. Kedileri gören mahalleli, durumu Edirne Belediyesi ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen belediye ekipleri inceleme yaptı. Zehirlenme ihtimali üzerinde duran ekipler, ölü kedileri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için tahlil yapılmak üzere bölgeden aldı.

 

“MAHALLE OLARAK BUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

 

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, "Çok vahim bir manzara. Hayvanları sevmeyen insanlar, insanları da sevmeyecek düzeydedir. Aklım ve bilgim buna işaret ediyor. Zehirlendiklerini tahmin ediyoruz. Zehirleyen kişilerin inşallah bulunması temennimizdir. Gerçekten çok kötü bir durum. Mahalle olarak bunun takipçisiyiz. Umuyoruz ilgili makamlar bir araştırma yapar" dedi.

 

“BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın danışmanı Olcay Bakkalcı da, yapılan tahliller sonucunda ölümlerin nedeninin kesinleşeceğini kaydederek, "Umuyorum ki yapılan tahliller neticesinde ölümlerin sebebini öğreneceğiz. Gerçekten manzara karşısında çok üzüldük. Bunu yapanların insan olamayacağını düşünüyoruz. Bazı mahalleli bize, köpeklerin boğduğunu söyledi ama burası çok geniş bir alan. Kedinin kendini koruyabileceği bir alan. Ben açıkçası buna ihtimal vermiyorum. Araştırıldıktan sonra kesin sonuca ulaşacağız" dedi.

 

 

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

 

Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Yağmur Islattı, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bu gibi durumlara karşı Hayvan Hakları Kanunu'nun değişmesi gerekiyor. Bunu yapanların şiddetle kınıyorum. Gerçekten yapanlara inanmakta güçlük çekiyorum. Ama burada en önemli olan Hayvan Hakları Kanunu'nun bir an önce değişmesi. Çünkü şu an hiçbir caydırıcılığı yok. Yapan kişi bulunsa bile para cezası ile serbest kalacak. En azından bir hapis cezası gelmeli ki yapanın yanına kâr kalmamalı. Biz bir tanesini hayata döndürebilmek için bin bir çaba sarf ederken bunların yaşanması bizi çok üzüyor" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE