Albayrak: Atatürk'ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz

1 Kasım Saray, Çorlu ve Ergene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü dolayısıyla ilçelerde çelenk sunma törenleri düzenlendi. 1 Kasım 1922 tarihinde Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin

GÜNDEM 2.11.2020 11:59:00 0
Albayrak: Atatürk

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törenlerde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Çelenk sunma törenlerine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediyesi Başkan Vekili Salih Tıknaz, Saray Belediyesi Başkan Vekili Fuat Ünal, ilçe protokolleri, STK'lar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

“CUMHURİYETİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

1 Kasım 1922 tarihinde Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin düşman işgalinden kurtulduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bizler, Cumhuriyet'i yaşatmaya ve Atatürk'ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. 1 Kasım Çorlu, Ergene ve Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü kutluyor, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

“VATANINI EN ÇOK SEVEN İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR”

 

Ergene’nin düşman işgalinden kurtarılışının 98.yıl dönümü dolayısıyla Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene; Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı Yarbay Utku Özhan Özdemir, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baturay Özgür Dehri, Ergene Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, birim müdürleri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas tarafından çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, “Yine bir Kasım sabahı 98 yıl önce bugün ecdadımızın vermiş olduğu kahramanca mücadele neticesinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan herkesin katkıları ile Ergenemiz düşman işgalinden kurtulmuştu. Emperyalist güçlerin bir asır önce Anadolu ve Trakya topraklarında gerçekleştirmek istedikleri hain emellerin halen kendilerinin zihin ve fikir dünyasında kaybolmadığını biliyoruz. Ergene’de yaşayan vatandaşlar olarak bizler de atalarımızın o günlerde canıyla ödediği bu toprakların bedelini vatanımıza ve bölgemize yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle bir nebze olsun ödemiş olacağız. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır ilkesiyle tarihimizden aldığımız şanlı dersleri gündelik hayatımızda uygulamaya ve hizmet etmeye var gücümüzle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE