Edirne'de fidanlar topraklar buluştu

Edirne Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 97. yıldönümü nedeniyle kentin 3 farklı noktasında Cumhuriyet fidanlarını toprakla buluşturdu. Cumhuriyet fidanlarını gençlerle ve öÄ

GÜNDEM 30.10.2020 14:44:00 0
Edirne

Cumhuriyet’in 97. yılında  TED Koleji yanı, Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi ve Akasya 9 Sitesi yanındaki alanlara fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

 

500 ADET FİDAN DİKİLDİ

 

İlk olarak TED Koleji yanındaki alanda yapılan fidan dikim töreninde konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün 29 Ekim 2020. 29 Ekim 1923’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla ve bütün milletimizin el birliğiyle, gönül birliğiyle beraber kurdukları Cumhuriyet’imiz bugün 97 yaşında. Tabi pandemi nedeniyle birçok etkinlik maalesef yapılamıyor. Ama bu Cumhuriyet’in ışığını, heyecanını, ışığını yüreklerde hissetmemize bir engel değil. Bu bağlamda da bugün TED Edirne Koleji öğrencilerimiz ile beraber, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlik ile beraber burada Cumhuriyet’in fidanlarını toprakla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’in 97. yılında  TED Koleji yanı, Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi ve Akasya 9 Sitesi yanındaki alanlara toplamda 500 adet fidan dikildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE