Cumhuriyet coşkusu balkonlara taştı

Cumhuriyetimizin 97'nci yılı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı, Çerkezköy'ü dolaşarak vatandaşların cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Ellerinde ay

GÜNDEM 30.10.2020 13:34:00 0
Cumhuriyet coşkusu balkonlara taştı

Çerkezköy Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet TIR’ı ile vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu. Saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi önünden hareket ederek kısa bir şehir turunun ardından yeniden belediye binası önüne gelen Cumhuriyet TIR’ı, akşam saat 18.30’da da Veliköy Mahallesi’nden hareket ederek Çerkezköy’ü gezdi.

 

COŞKUYLA KUTLADILAR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Cumhuriyet TIR’ı üzerinden Çerkezköy halkının Cumhuriyet Bayramını ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutladı. Ellerinde ay yıldızlı Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile balkonlarına, pencerelerine ve evlerinin önüne çıkan vatandaşlar da Cumhuriyet TIR’ında çalan marşlar eşliğinde Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Balonlarla süslenen zabıta araçları da çaldıkları sirenlerle cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

 

 

“BAYRAMIN KUTLU OLSUN ÇERKEZKÖY”

 

Çerkezköylülerin bayramını kutlayan Başkan Akay “Türkiye Cumhuriyeti 97’nci yaşında. Aynı zaman bugün Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü. Bayramın kutlu olsun Çerkezköy. Yeniden meydanlarda buluşacağız. Bayram coşkusunu, yan yana, kol kola, omuz omuza kutlayacağız. Bu coşku, bu heyecan hiç bitmeyecek, sonsuza kadar devam edecek. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

YAŞASIN CUMHURİYET

 

Cumhuriyet TIR’ından Çerkezköylülere seslenen Akay, bugünün en büyük bayram olduğunu belirterek “Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci yaş günü bugün. Umudumuzun, cesaretimizin, azmimizin, kararlılığımızın adı Cumhuriyet. Hürriyetimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyet. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün en büyük emaneti Cumhuriyet. ‘Eşitlik’ diyen, ‘medeniyet’ diyen, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Cumhuriyet. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde cumhuriyetimizi yaşatmaya, bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet. İyi ki varsın Cumhuriyet. Var ol Cumhuriyet” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY’Ü GEZDİ

 

Akşam saat 18.30’da Veliköy Mahallesi’nden hareket eden Cumhuriyet TIR’ı, Veliköy’ün ardından Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Namık Kemal, Kızılpınar Gültepe, Yıldırım Beyazıt, Fevzipaşa, Gazi Osman Paşa, Bağlık, Gazi Mustafa Kemal Paşa, Cumhuriyet, İstasyon ve Fatih Mahallelerini gezerek çaldığı marşlarla Çerkezköylülerin kuruluş ve kurtuluş coşkusuna ortak oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU