BBP'den Azerbaycan'a destek

Ermenilerin Karabağ işgaline son vermek, Ermenistan'ın haksız işgali ve alçak saldırılarına cevap vermek üzere azatlık operasyonlarını sürdüren Azerbaycan Cumhuriyeti'ne bir destek de Büyük

GÜNDEM 26.10.2020 16:34:00 0
BBP

BBP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından Pazar günü saat 14.00’da Azerbaycan’a destek vermek amacıyla parti binası önünde basın açıklaması yapıldı. Partililer açıklamaya ellerinde ay yıldızlı Türk bayrakları ve Azerbaycan bayrakları ile katıldı. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı alçakça soykırım ve yıllarca yaptığı katliam karşısında ABD, Rusya, Fransa, AB, dünya barış ve insan hakları örgütlerinin susması ve Ermenistan’a halen destek vermesinin insanlık adına insanlık dışı bir vahşet olduğunu kaydeden BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, “Kendi öz toprakları olan Karabağ Azerbaycan’ındır. 30 yıl önce Karabağ’da katliam yapan Ermenistan ve yandaşları halen aynı katliamı uygulamaktadır” dedi.

 

İŞGALLER KABUL EDİLEMEZ

 

Yıllardır Doğu Türkistan’dan Yemen’e,  Filistin’den Suriye’ye, Bosna’dan Türkmeneli’ne kadar dünyada  insanlık dışı katliamlar yapanların şimdi de Azerbaycan’da aynı katliamları yapmaya devam ettiğini belirten Diler, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı tahrikler, işgaller kabul edilemez. Yapılan zulümler karşısında Ermenistan’ı ve destek veren tüm devletleri kınıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan iki devlet olsa da tek milletiz, kardeş ülke Azerbaycan’ın her zaman yanındayız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU