El emeği ürünlerini Selimiye Camii avlusunda sergiliyorlar 

Edirne Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi üyesi kadınlar, koronavirüs salgını sürecinde evlerinde ürettiği Edirnekari işlemeli tablolar ve el emeği ürünleri Selimiye Camii avlusunda sergiliyorlar. 

GÜNDEM 26.10.2020 08:06:00 0
El emeği ürünlerini Selimiye Camii avlusunda sergiliyorlar 

Edirne’de Kent Konseyi bünyesinde el emeği ürünleri tasarlayan kadınlar, koronavirüs sürecinde evlerinde ürettiği Edirnekari işlemeli tablolar ve el emeği ürünlerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Selimiye Camii avlusunda sergiliyorlar.  


“HEM SERGİNİN TANITIMI HEM SATIŞI OLACAK”


Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı serginin açılış töreninde konuşan EKK Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, “Pandemi sürecinde kurslar iptal oldu ama biz evde üretmeye devam ettik” ifadelerini kullandı. Serginin 10 gün süreyle gezilebileceğini kaydeden Karaman, “10 gün süreyle hem serginin tanıtımı hem de satışı olacak. Ürün satışı da olacak. Burada satılan her ürün kadınların kendilerine gidecek. Ücret almıyoruz. Diyelim ki bir kadının panosu var. Kendi ürününü kendi satacak. Satışlar kendilerine olacak. Kadınları güçlendirmek adına yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de budur. Geçtiğimiz dönem birçok kursa gittik. Pandemi sürecinde kurslar iptal oldu ama biz evde üretmeye devam ettik. Bu süreçte tabi ki ürünlerin satışının olması gerekiyor. Kadınların emeklerinin geri dönüşü olması için serginin çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Hem yaptığımız ürünlerin tanıtımı hem de satışı olacak” dedi.


Haber / Menşure KARDEŞ