İYİ Parti, yeni yönetimini tanıttı

İYİ Parti'de Temmuz ayında yapılan il kongresinde güven tazeleyen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve yeni yönetim, düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım programında

GÜNDEM 22.10.2020 13:25:00 0
İYİ Parti, yeni yönetimini tanıttı

Temmuz ayında yapılan kongrede yeniden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’na seçilen Sertaç Alkaya ve yeni yönetim kurulu, basın mensupları ile bir araya geldi. 


PARTİ İÇİ BAŞKANLIK YARIŞI SONA ERDİ


İl Yönetim Kurulunun tanıtımı dolayısıyla önceki akşam saat 19.30’da Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenen yemekte ilk konuşmayı İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya yaptı. 3 aday ile gidilen İl Kongresinde bir demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Alkaya partinin bu yarıştan güçlenerek çıktığını,  yüksek bir katılımla gerçekleşen kongre sonucunda delegelerin, kendilerini 3 yıl daha hizmet için görevlendirdiğini söyledi. Parti içi başkanlık yarışının sona erdiğini, delegelerin hür kararına rağmen hala başkanlık yarışını devam ettirmenin partiye zarar vermek olduğunu kaydeden Alkaya, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ‘millet bizi çağırıyor’ çağrısına uyarak yaşanılan güçlükleri aşmak için her birimizin mücadelenin bir kenarından tutması lazım. Hep beraber İYİ Parti’yi ilk genel seçimde iktidarı devralmaya hazırlamamız gerekiyor” dedi. Aksi taktirde ‘kenarda 3 yıl bekleyeyim, seçim döneminde gene ortaya çıkarım’ diyenlerin boş yere kendilerini avutacaklarını kaydeden Alkaya, İYİ Parti’nin hızla kurumsallaştığını, yükselişin arkasındaki emek sahiplerinin her geçen gün arttığını, gelecekte gerçekleşecek seçimlerde adayların bu emek sahiplerinden seçileceğini dile getirerek “Bu dönemden sonra tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmayacaktır” dedi. 

 


“TÜRK SİYASETİ VE ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”


İl Başkanı Alkaya, Türk siyasetinin ve ülkemizin çok zor günlerden geçtiğini, ülkemizin daha adını bile tam olarak anlayamadığı bir sistemle yönetilmeye çalışıldığını ifade etti. BU sistemin bazıları tarafından ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’, bazıları tarafından da ‘Başkanlık Sistemi’ olarak adlandırıldığını söyleyen Alkaya “Biz ona tek adam rejimi diyoruz. Bu rejimde parlamento adeta fonksiyonunu yitirmiş, ülkenin tüm kurulları partizanca siyasallaştırılmış, diyanet bile hükümet icraatlarına yönelik fetvalar vermeye başlamış durumda” dedi. Özgür ve bağımsız basının susturulduğunu, haksızlıkları cesurca haykıran gazetecilerin tutuklandığını söyleyen Alkaya, “Sesimizi duyurmaya çalıştığımız, elimizde kalan birkaç iletişim platformlarından biri olan sosyal medyanın akıbeti de henüz belli değil” dedi. Bu zorluklar karşısında bugüne kadar yılmadıkları gibi bundan sonra da yılmayarak mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Alkaya, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana heyecanını, iddiasını ve idealini hiçbir zaman kaybetmemiş heyecanlı insanlar topluluğu olduğunu söyledi. 

 


“İYİ PARTİ MİLLETİN SON UMUDU”


Tüm zorlukları aşarak bugünlere geldiklerini, ilk seçimlerde iktidarı devralana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini kaydeden İl Başkanı Alkaya, İYİ Parti’nin milletin son umudu olduğunu, partinin arkasında da dağ gibi duran milletin olduğunu ifade etti. İYİ Parti’nin milletin desteğiyle ivmesi sürekli yükselen tek parti olduğunu dile getiren Alkaya, yeni seçilen il yönetimi olarak bunun bilincinde olduklarını söyledi. Bu nedenle hızla teşkilat yapılarını güçlendirdiklerini söyleyen Alkaya “Kurumsal eksikliklerimizi tamamlayıp partimizi seçimlere hazırlıyoruz” dedi. 


“ZOR GÜNLER GEÇİREN MİLLETİMİZİN SESİ OLACAĞIZ”


Gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacaklarını dile getiren Alkaya, başta çok zor durumda olan esnafları, işçileri ve emekçileri dinleyerek onların sözcüsü olarak sorunlarını mahalli yöneticilere ve milletvekili Enez Kaplan aracılığıyla meclise taşımaya devam edeceklerini söyledi. Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren milletin sesi olacaklarını söyleyen Alkaya, çok çalışıp İYİ Parti’yi Tekirdağ’da iktidar yaparak Türkiye iktidarının yolunu açacaklarını ifade etti. Bu yürüyüşte tüm yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen İl Başkanı Alkaya, “Bu yürüyüş Türkiye’nin kaderini değiştiren bir yürüyüştür. Bu yürüyüş ilhamını Ötüken’den kopup Bizans’ın kapısına dayanan Ertuğrul’dan alıyor. Bu yürüyüş ilhamını Selim Han’ın peşinden Sina’ya açtığımız yürüyüşten alıyor. Bu yürüyüş ilhamını evladı Fatihan’dan alıyor. Bu yürüyüş ilhamını Dumlupınar’dan İzmir’e işgalden istiklale koşan Mustafa Kemal’den alıyor” şeklinde konuştu. 

 


 “TÜRKİYE SİYASETİNE YÖN VEREN LİDER KONUMUNA GELDİ”


Yemekte konuşan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı da, Temmuz ayında yapılan 3 adaylı kongrede demokrasi şöleni yaşandığını belirterek, kaybedeni olmayan sadece ve sadece kazananı olan bir kongreyi demokrasi şöleni çerçevesinde geçekleştirdiklerini belirtti. İYİ Parti’nin kurulduğu günden itibaren önüne çıkan tüm engelleri bir bir aşarak bugünlere geldiğini söyleyen Bölükbaşı, İYİ Partisiz hiçbir şekilde Türkiye siyasetinin denkleminin kurulamadığını, İYİ Parti’nin Türkiye’nin siyasetini belirleyen, Genel Başkan Meral Akşener’in de Türkiye siyasetine yön veren lider konumuna geldiğini belirtti. 

 


“MİLLETİN HELAL OYLARIYLA İKTİDAR OLACAK”


Sürecin hızla erken, kaçınılmaz seçime doğru gittiğini söyleyen Bölükbaşı, inanmış kadrolarla Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’yi de iktidar yapmak için ant içtiklerini, Akşener’in ilk seçimde Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’nin de milletin helal oylarıyla iktidar olacağını belirtti. 


PASTAYI GAZETECİLERLE BİRLİKTE KESTİLER


Konuşmaların ardından il yönetim kurulu üyeleri tek tek kendilerini tanıttı. Yönetim kurulu üyelerinin tanıtımının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı partinin kuruluş yıldönümü pastasını 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler ile birlikte keserken, İl Başkanı Sertaç Alkaya ve partililer de gazetecilerin fotoğraf makinesi ve kameraları ellerine alarak bu anı ölümsüzleştirdi. Sertaç Alkaya, gazetecilere 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla çiçek vererek onların gününü kutladı. 

 


Haber / Buse SERİN