Kent Ormanı için temizlik seferberliği 

Lüleburgaz Belediyesi, Kent Ormanı için 24 Ekim'de dev bir temizlik çalışması başlatacak. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "STK'lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernekler ve halkımızı hep

GÜNDEM 21.10.2020 11:56:00 0
Kent Ormanı için temizlik seferberliği 

Atıl bir durumda kalan Eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nı kente Lüleburgaz Kent Ormanı olarak kazandıran Lüleburgaz Belediyesi, çalışmalarını hızlandırdı. İlk etabının 2021’in Mayıs ayında açılması planlanan Lüleburgaz Kent Ormanı için belediye büyük bir temizlik çalışması başlatacak. 


GERENLİ, TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ 


Bu doğrultuda 24 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Kent Ormanı'nda tüm Lüleburgaz halkının katılımıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlatılacak. Kent Ormanı için temizlik harekatının başlayacağı tarihin 24 Ekim Cumartesi olduğunu belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, vatadaşları temizlik kampanyasına katılmaya davet etti. Belediye ekiplerinin gece-gündüz çalışarak Kent Ormanı'nı temizlemeye başlayacağını kaydeden Gerenli, "Kentimizde bulunan STK'lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve halkımızı hep birlikte yaşatacağımız Kent Ormanı'nı birlikte temizlemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.  


YOĞUN KATILIM OLMASI BEKLENİYOR


Belediye ekiplerimizin günler boyunca sürecek temizlik harekatına, kampanyanın başladığı 24 Ekim'de katılmak isteyen vatandaşlarımız, saat 09.30'dan itibaren belediyenin ücretsiz ring otobüsleriyle Kent Ormanı'na gün boyu ulaşabilecek. Lüleburgaz halkının desteğiyle gerçekleştireceğimiz temizlik harekatında Kent Ormanı'na yönelik farkındalık oluşturulmasının yanı sıra, etkinliğe yoğun bir katılımın olması bekleniyor. Bu arada Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelinde bulunan park ve refüjlerdeki ayrık otlarını tek tek temizliyor. Sadece ayrık otlarını da yolmayan ekiplerimiz, park ve refüjlerdeki toprağı çapalayarak, toprağın havalanmasını sağlıyor. Temizlik çalışmasının ardından ortaya güzel görüntüler çıkarken belediye ekiplerimiz çalışmalarını belli aralıklarla sürdürmeye devam edecek. Öte yandan Tesisler Müdürlüğü ekiplerimizde Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde rutin dezenfeksiyon faaliyetlerine devam etti. Ekiplerimiz LYFA'nın dört bir yanını baştan aşağı dezenfekte ederek vatandaşların kullanımına sundu” dedi. 

 

Haber / Yener AKBABA